Champagnetør pilsner - Danske Ølentusiaster

Champagnetør pilsner

21.12.2020 10:10

Brut Pilsner – en champagnetør en pilsner fra People Like Us – tappes i dag den 21. december og lanceres den 22. december.

People Like Us lancerer ny og anderledes pilsner – champagnetør, aromatisk samt lav i kalorier og alkohol. Brut Pilsner er udviklet sammen med forfatterne bag pilsnerbogen ”Den nøgne øl”.

Med Brut Pilsner har People Like Us ikke kun brygget en ny, ambitiøs og interessant øl. Øllen er udtryk for en ny dagsorden i øllets verden.

Før det første gør Brut Pilsner op med myten om, at lyse lagerøl ikke hører hjemme i hjertet af ølrevolutionen. Brut Pilsner er oven i købet en øl med en alkoholprocent på kun på 4,0 og 29 kilokalorier per 100 milliliter – en normal pilsner er på 4,6 procent og rummer 44 kilokalorier.

For det andet går Brut Pilsner imod fordommen om, at craft beer ikke kan være craft med tilsatte enzymer. Brut Pilsner er Danmarks og måske verdens første craft pilsner med lav alkoholstyrke og tilsatte enzymer.

For det tredje er Brut Pilsner en manifestation på, at pilsnerbogen ”Den nøgne øl” har bidraget til, at danske bryggere er godt i gang med at give den gode pilsner en renæssance.

– Den champagnetørre, perlende, milde og aromatiske Brut Pilsner er den måske vanskeligste opskrift fra ”Den nøgne øl”, siger journalist og ølekspert Christian Andersen, som sammen med brygmester Jens Eiken er forfattere til ”Den nøgne øl”.

– Brut Pilsner er måske også den mest perspektivrige opskrift fra bogen, fordi en session brut pilsner er så ny og anderledes, udogmatisk og viser, at grænserne for pilsneren er vide, mener Christian Andersen.

– Hvem havde mon forestillet sig en session brut pilsner brygget med dekoktion af ris og majs, tilsatte enzymer og de to nye humle typer Contessa og Solero, før People Like Us kastede sig ud i en collab med forfatterne bag ”Den nøgne øl”, udtaler Rune Lindgreen, brygmester på People Like Us.