Corona kan gå hårdt ud over små bryggerier - Danske Ølentusiaster

Corona kan gå hårdt ud over små bryggerier

13.03.2020 17:17

Når Danmark lukker ned, så risikerer de små bryggerier også at måtte gøre det

Det er hårdt at være restaurationsbranche for øjeblikket. Coronavirussen får gæsterne til at holde sig væk, og det får mange udskænkningssteder til at lukke helt ned i en periode. Men det kan få store konsekvenser for især de mindre bryggerier.

En tredjedel af alle øl, læskedrikke og kildevand, som produceres af danske bryggerier og tapperier bliver solgt uden for detailhandlen – nemlig på hoteller, restauranter og caféer samt ved eksempelvis sportsarrangementer og koncerter. For mange mindre bryggerier er det endda mere end halvdelen og i visse tilfælde op imod 80% af deres produkter, der sælges her. Disse bryggerier rammes derfor næsten lige så hårdt som deres kunder, og konsekvenserne for dem – og dermed også for deres ansatte – kan blive yderst alvorlige.

”Jeg frygter, at flere af bryggerierne må dreje nøglen om. De kan jo akkurat ligesom eksempelvis restaurationerne ikke hente den tabte omsætning hjem igen, når Danmark atter kommer i normaltilstand, og flere af dem kan komme i likviditetsproblemer allerede inden da”, siger Niels Hald, der er direktør for Bryggeriforeningen.

Niels Hald understreger, at de danske bryggerier og tapperier sætter stor pris på regeringens foreløbige initiativer for at afbøde de økonomiske konsekvenser af Corona-udbruddet over for erhvervslivet, men mener ”at regeringen også bør udskyde betalingerne af punktafgifter, da det vil hjælpe de små bryggere i denne svære tid. Et typisk mindre mikrobryggeri betaler hver måned 50-70.000 kr. i ølafgift. En midlertidig udskydelse vil indebære en særdeles tiltrængt hjælp til bryggerierne”, siger han og henviser til, at den britiske regering netop har indefrosset ølafgiften for i år.

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her