Corona øgede den lokale støtte - Danske Ølentusiaster

Corona øgede den lokale støtte

12.06.2020 12:09

European Beer Consumers’ Union har lavet en international undersøgelse, der peger på, at vi er blevet bedre til at støtte de lokale bryggerier.

European Beer Consumers’ Union (EBCU) har under corona-krisen lavet en international undersøgelse, der skulle vise, hvordan pandemien har påvirket vores ølvaner. 1667 medlemmer fra 26 lande har medvirket i undersøgelsen, hvoraf 113 kommer fra Danmark.

Krisen har blandt andet udløst en ændring af vores købevaner, hvor det primære forhandlersted før krisen var på udskænkningssteder, har internettet overtaget denne handel. Ifølge de adspurgte har de kun i mindre grad købt deres øl i supermarkeder. Den gode nyhed er her, at også bryggerier har fået mere interesse fra forbrugerne, som dermed har været med til at støtte de små lokale bryggerier. Og det er formand for Danske Ølentusiaster, Klaus Rehkopff, glad for:

”Coronatiden har gjort os alle opmærksomme på, hvor sårbare vores lokale bryggerier og barer er – og undersøgelsens resultater peger på, at vi fremover vil støtte det lokale i endnu højere grad. Det kan være med til at sikre et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af øl og øltyper til de danske ølforbrugere. Og derved kunne der faktisk komme noget positivt ud af den svære situation, som de små bryggerier og barer har været i her i foråret.”

En tredjedel af Ølforbrugerne svarer desuden, at deres drikkevaner ikke har ændret sig under coronakrisen, en tredjedel siger, at de har drukket lidt eller meget mere, og den sidste tredjedel siger, at de har drukket mindre.

Fælles for næsten alle er, at de har støttet deres lokale bryggerier mere end før. Undersøgelsen har dog ikke kunne tage højde for dem, hvis lokale bryggerier lukkede helt eller delvist. Og undersøgelsen tyder på, at forbrugerne vil fortsætte med at støtte lokalt.

Deltagere, der deltog i en online pub, smagning eller anden form for social begivenhed på nettet, var også generelt glade for at deltage, men savnede alligevel det sociale element i at møde familie og venner ude i byen til f.eks. ølfestivaler

Du kan se alle resultaterne af undersøgelsen her.