Danmarks mest unikke generalforsamling skudt til hjørne - Danske Ølentusiaster

Danmarks mest unikke generalforsamling skudt til hjørne

08.10.2020 07:45

Den årlige generalforsamling i Thisted Bryghus, der er så stort et tilløbsstykke, at den benævnes som ”Den Fjerde Højtid” i Thy, vil i januar 2021 blive afviklet væsentligt anderledes end normalt.

For langt de fleste aktionærer i Thisted Bryghus er generalforsamlingen en kæmpe folkefest, som varer 8-12 timer med kortspil, masser af øl og gule ærter – selve generalforsamlingen er som regel overstået på en halv time.

Men sådan bliver det ikke i år. Det skyldes Covid-19 pandemien, som Thisted Bryghus ikke forventer er overstået foreløbigt.

- Vi er utroligt kede af ikke, at vi ikke kan byde vores aktionærer indenfor til en traditionelt hyggelig dag og aften i Thyhallen. Der er intet, der tyder på, at vi allerede i januar 2021 vil kunne samle de op imod 1.500 aktionærer og gæster, der normalt deltager i generalforsamlingen. Når vi allerede nu melder dette nu, er det for at udvise ”rettidig omhu”, fortæller Bestyrelsesformand Verner Jensen.

Han oplyser, at generalforsamlingen vil blive afholdt fredag den 29. januar 2021 kl. 10 i Hurup Hallernes Cafeteria, Idrætsvej 7 i Hurup. Stedet er valgt, fordi Thyhallen er under ombygning.

- Generalforsamlingen blive afholdt ifølge vedtægterne. Der vil ikke være nogen som helst form for udskænkning eller servering. Nattelivet er lukket ned ligesom store fester og events er aflyst, og det har stor indflydelse på mange af vores kunder. Det skylder vi dem at tage dybt seriøst. Blandt andet derfor vil vi ikke være medvirkende til en spredning af virus, fastslår Verner Jensen.

Han påpeger, at mange større arrangementer i 2021 allerede er aflyst af samme årsag.

Aktionærerne i Thisted Bryghus vil dog have mulighed for at hente en lille ”øl-hilsen” fra bryggeriet.

- Vi har derfor besluttet, at vi lørdag den 30. januar kl. 08.00-12.00 på parkeringspladsen foran det nye bryghus, uddeler en øl-hilsen i form af seks Porse Guld til alle de aktionærer, der møder op med deres aktiebrev. Der bliver etableret et større system med stor afstand, krav om at bære mundbind når man henter sine øl, vagter vil guide de fremmødte og sikre at alle holder afstand og så videre. Det vil blive gennemført fuldt forsvarligt, fastslår Verner Jensen.