Dansk podcast om håndbryg - Danske Ølentusiaster

Dansk podcast om håndbryg

18.11.2019 12:02

Det var øllen New York Lager fra Nørrebro Bryghus og en af de tidlige brewpubs, Apollo, der satte gang i Carsten Holløse's oplevelsesrejse i øllets verden, og nu er han klar med en postcast serie om håndbryg. Foto: Brygklubben.dk

Den første danske podcast om verdens bedste hobby, håndbrygning af øl.


Den erfarne håndbrygger, øl-ekspert og øldommer Carsten Holløse er vært for denne podcast serie, og dækker alt indenfor håndbryg, fra udstyr til gode råd, metoder, processer, tips og opskrifter.
Fra tid til anden vil der også være gæster med i podcasten, og der vil blive besvaret spørgsmål fra lytterne.

Mange går med en håndbrygger i maven, eller i det mindste har tanken strejfet, og ikke mindst  ølentusiaster.
Det gjorde den også hos Carsten Holløse for nogle år siden, og i dag har han verdens bedste hobby, nemlig at brygge sit eget øl.
Det kan du også, og det er meget nemmere end du tror, skriver Carsten på hans hjemmeside.
Carsten Holløse udgiver denne vel produceret podcast serie under Brygklubben, som har en omfattende hjemmeside om håndbryg, som bl.a. indeholder forskellige artikler om test af brygudstyr, opskrifter, anmeldelser, og en kom-i-gang-med-at-brygge guide.

Brygklubben har også en facebook side, hvor læsere er meget velkommen til at stille spørgsmål eller kommentere på indholdet til podcast serien, eller håndbryg generelt.

Den første episode i Brygklubbens podcast om håndbryg, som udkom den 11 oktober, handler om gær og gærstarter, og hvordan man laver en gærstarter.
Her kigger Carsten Holløse også på opskriften til en Brown Ale og stilartens historie, og han kommer også omkring den nye humle type, Sabro.

Den 15 november udkom den anden episode, der handler om opskrifter på øl.
Hvordan kommer man i gang med at lave sin egne opskrifter, hvad skal du tænke over når du sætter en opskrift sammen, eller hvordan kan du få inspiration fra andre, og hvor kan du finde gode opskrifter.
Du får i denne episode også en opskrift på en sidste-minuts juleøl, hvis du er for sent ude, en julet IPA, som jeg har kaldt Rye Bye Santa IPA.

Du kan også finde Brygklubben podcast i din foretrukne podcast player, ellers klik på billedet.

Link til Brygklubbens hjemmeside og facebook side