Danske Ølentusiaster er ølforbrugernes forening - Danske Ølentusiaster

Danske Ølentusiaster er ølforbrugernes forening

26.03.2019 13:01

Det nye Forbrugerpolitiske Program blev i weekenden vedtaget på årets generalforsamling. Programmet afløser ”Danske Ølentusiasters forbrugerpolitik”.

Danske Ølentusiaster er en forening, der samler de danske ølforbrugere i kampen for godt øl til danskerne. Det nye forbrugerpolitiske program understreger for alle – fra forbrugere over bryggere til politikere – hvad foreningen kæmper for.

Inden for det forbrugerpolitiske område har det forløbne år været det mest aktive i mange år.

Foreningen har givet en del kommentar til pressen, først og fremmest om den skærpede konkurrencesituation på ølmarkedet. 

Derudover har Danske Ølentusiaster sendt høringssvar vedrørende pant, emballageafgift og ikke mindst moderationsordningen, der dækker rabat på ølafgiften for små og mindre bryggerier. 

Sammen med Bryggeriforeningen fik Danske Ølentusiaster ændret lovgivningen, så der fremover gives en bedre rabat til bryggerier, der brygger øl, som i gennemsnit er stærkere end almindelige pilsnere. Det gælder langt de fleste små og mindre bryggerier i Danmark.

Det nye Forbrugerpolitiske Program har som overordnet mål at sikre kvalitet, mangfoldighed og tilgængelighed af det gode øl til danskerne. 

I programmet kan du læse om Danske Ølentusiasters holdning til markedsføring og konkurrence, deklaration, øl og sundhed, bæredygtighed, pant, øl og mad og ikke mindst foreningens mål om at samarbejde med andre, der også kæmper øllets sag.