Danske Ølentusiaster får kompensation - Danske Ølentusiaster

Danske Ølentusiaster får kompensation

30.09.2020 17:48

Den aflyste Ølfestival 2020 kunne have betydet et stort økonomisk tab for Danske Ølentusiaster, der glæder sig over at have fået kompensation fra Erhvervsstyrelsen.

Danske Ølentusiaster er tildelt en kompensation fra Erhvervsstyrelsen for den aflyste Ølfestival 2020 på over 850.000 kroner. Den glædelige nyhed betyder, at foreningen stort set har fået dækket tab og udgifter i forbindelse med Corona-aflysning i 2020, hvilket glæder den landsøkonomiansvarlige Kim Hyttel:

”Jeg er glad over, at der har været denne mulighed for kompensation, og at foreningen – takket være en stor indsats af vores bogholder Birgitte K. Hansen, Rie Sørensen fra Sekretariatet samt vores revisor – er lykkedes med at få næsten det ansøgte bevilliget.”

De gode nyheder kommer efter en hårdt halvår for landsforeningen og de mange lokalafdelinger, der har været nødt til at aflyse mange mindre begivenheder rundt i landet.

”I et år, hvor der næsten ikke er aktiviteter i foreningen, er det svært at hverve nye medlemmer. Derfor er det vigtigt for den fremtidige udvikling, at foreningen nu står med et meget bedre udgangspunkt for den proces, der skal være for at skabe nye rammer for gode øloplevelser for danskerne. Det er vigtigt, at der er en robust økonomi for udvikling af DØE – en ramme, landsbestyrelse, udvalg og medlemmer skal udfylde og nytænke de kommende år.”

Danske Ølentusiasters Ølfestival har været en årlig tilbagevendende begivenhed, som startede tilbage i 2001. I 2019 kunne man fejre 25 afholdte ølfestivaler, og det er blevet et foreløbigt punktum for Ølfestivalens format, der skal gentænkes. Læs mere her.