De Regionale Ølpriser uddeles

10.09.2019 12:36

Ole Ploug (tv) og Niels Vad fik i weekenden den Regionale Ølpris 2019 af Halsnæs' lokalformand, Charlotte Vibeke Petersen. Foto: Lokalafdeling Halsnæs.

De første modtagere har fået overrakt årets priser. De Regionale Ølpriser gives til personer eller virksomheder, der har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl (opdateret fredag d. 13. september).

NORDSJÆLLAND: Niels Vad, Spar Liseleje, og Ole Ploug, Le Papillon

Ole Ploug og Niels Vad satte for ti år siden sig sammen og tænkte at Liseleje og hele Halsnæs skulle have en lokal ølfestival. Resultatet blev en udendørs ølfestival juni i Liseleje. Hvert år besøger mellem 250 og 300 nysgerrige gæster ølfestivalen. Mange forskellige bryggerier har i løbet af årene deltaget på festivalen. Blandt andre Hornbeer,  Bryghuset No5, Det Våde Får, Halsnæs Bryghus. Niels og Ole får Ølprisen for deres utrættelige arbejde for det gode øl og energi til at køre festivalen år efter år. 

FYN: Bryggeriet Vestfyen

Bryggeriet Vestfyen gennem mange år har gjort stærk en indsats for at få specialøl ud til danskerne, og brygmester Christoph Behnke har velvilligt stillet op til ølsmagninger landet over. Med Frejdahl-serien har Christoph Behnke og Bryggeriet Vestfyen i samarbejde med Jim Lyngvild skabt en spændende og velsmagende specialøl. I 2018 købte Bryggeriet Vestfyen det konkursramte Indslev Bryggeri og sikrede den fortsatte eksistens af Indslevs serie af hvedeøl og varemærket Ugly Duck.

STORSTRØM: Juels Bryg

Ambitionerne hos Juel’s Bryg er store, og målet er at skabe flere arbejdspladser i lokalområdet. Brygmester Jesper Juel Saxfjed har formået at finjustere de faste øl og samtidig udvikle flere spændende øl. Bryghuset drives af familien Juel, og familien deltager arrangementer i lokalområdet. Det er dejligt at se hvordan man i Familien Juel virkelig vil have succes og efterspørgslen på deres øl stiger heldigvis støt. Bryggeriet modtog i 2017 den lokale turismepris.

VADEHAVET: Jacobi Craft Brew

Jacobi Craft Brew er, efter en stilfærdig start i grovkøkkenet hos kaffebaren “Under Bøgen", nu rykket ind egne lokaler i Vardes svar på Kødbyen. Jacobi Craft Brew bor nu i en gammel slagterbutik. Her er Vestegnens først brygværtshus med egne øl på fad og flaske plus udpluk af øl fra Ribe Bryghus og Ølværket i Esbjerg. Jacobi Craft Brew bestyres af to bryggere og en direktør, samt deres respektive fruer. De skiftes til at bemande baren i bryggeriets åbningstid, fredage 15-19 og lørdage 11-16.

MIDTVESTSJÆLLAND: Thomas Schøn, Bad Luck Brewing Co. og Stevns Andelsbryggeri

Thomas Schøn er en regional ildsjæl, som gennem sit store engagement gør meget for at udbrede kendskabet til det gode øl. Schøns karriere begyndte for ti år siden på Mikkellers bryggeranlæg, hvor nye sjove og skæve idéer blev afprøvet og leveret videre til københavnske ølbarer. Fem år senere var han med til at lancere Rocket Brewing Company med humle og den ”funky” gær brettanomyces i centrum. Øllene høstede stor anerkendelse. Senere kom Bad Luck Brewing Co. og Stevns Andelsbryggeri til. 

ØSTJYLLAND: One Pint

Henrik Kirkegaard og Nick Sharpe, One Pints grundlæggere, har siden 2005 gået forrest for at skaffe godt øl til hele Danmark. Henrik Kirkegaard stiller gerne op til ølsmagninger og deler ud af sin viden for derigennem at være med til at åbne danskernes øjne for øllets vidunderlige verden. One Pint har et stort og varieret udvalg af øl. Der er både øl til hr. og fru Danmark og til den kræsne ølentusiast, og via deres tætte distributionsnet er One Pints øl lette at få fat i hele landet. I 2016 overdrog Nick Sharpe sin ejerandel til Henrik Kirkegaard. 

Opdateret med Østjylland og One Pint fredag d. 13. september og Midtvestsjælland og Thomas Schøn torsdag d. 12. De resterende Regionale Ølpriser offentliggøres løbende den kommende måneds tid. 

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her