Den længe ventede generalforsamling - Danske Ølentusiaster

Den længe ventede generalforsamling

15.06.2021 18:38

Lørdag d. 12. juni kunne Danske Ølentusiaster endelig samles igen til en generalforsamling med hele tre ølsmagninger, to diplomoverrækkelser og en enkel skriftlig afstemning.

”Jeg vil begynde med at sige: Jeg har savnet jer,” sådan indledte landsformand Klaus Rehkopff årets generalforsamling, som var den første i 815 dage. ”Jeg har savnet, at vi som forening har kunne mødes og drøfte foreningens virke over en god øl. Og jeg er sikker på, at mange af jer, har det på samme måde. Så skal vi ikk’ lige starte med et Højt Skum – bare fordi vi kan.”

Dermed var generalforsamling 2021 i gang, og Marttin Stuart Nielsen, som blev valgt til dirigent, havde på forhånd øvet sig på hvervet ved at se Youtube-videoer fra det britiske Parliament.

Den mundtlige beretning blev holdt kortfattet, da Klaus Rehkopff i stedet opfordrede til debat fra salen. Denne debat blev derefter afløst af en debat om Ølvalg 2020 efter oplæg fra Hans Peter Jepsen som repræsentant for det udvalg, der i foråret 2021 havde lavet en undersøgelse blandt medlemmerne.

Udvalget anbefalede, at man ikke fortsatte ølvalget, da det ville være for svært i praksis at imødekomme den kritik, der har været. Desuden mente de, at et eventuelt nyt ølvalg ville starte fra "-20" og ville skulle arbejde sig op derfra.

Alligevel havde landsbestyrelsen lagt det ud til medlemmerne at beslutte om ølvalget – i revideret form – skulle fortsætte. Det stemte 93 ja til og 24 nej til. Landsbestyrelsen vil nu danne en arbejdsgruppe, som skal finde frem til en form at afholde Ølvalg 2022 i.

Den kommende nye hjemmeside blev også præsenteret af kommunikationsansvarlig Helene Withington, hvor blandt andet Danske Ølentusiasters nye farver blev præsenteret. Hjemmesiden forventes klar til overtagelse i oktober måned.

Samme måned løber Danske Ølentusiasters Ølfestival 2021 af stablen. Denne blev også præsenteret, og blandt andet det faktum, at poletprisen nu vil gå ubeskåret til bryggerierne, skabte jubel blandt deltagerne. Hvis man ønsker at følge med i forberedelserne til ølfestivalen, kan man tilmelde sig det nye nyhedsbrev for Ølfestival 2021.

I kaffepausen fandt endnu en længe ventet begivenhed sted. René Hansen fra Det Lille Bryggeri var til stede for endelig at modtage sit diplom og få det bifald, han fortjente for kåringen som Årets Bryggeri 2020. Fejringen havde været ventet siden december, hvor det måtte aflyses pga. corona.

Til dagen havde René Hansen brygget øllen Caribean Candy Stout, som passede til netop kaffepausen. Og det var allerede dagens anden ølsmagning. Om formiddagen, inden generalforsamlingen gik i gang, blev der afholdt en fynsk ølsmagning i gården, så alle kunne hilse og smage uden de obligatoriske mundbind indendørs.

Efter kaffepausen var det tid til de mere alvorlige emner – regnskabet: ”Det er et regnskab, der i den grad er præget af et år i coronaens tegn,” som økonomiansvarlig Niels Torm sagde, som indledning til gennemgang af regnskabet for 2020.

Meget bedre blev det heller ikke, da han bagefter skulle præsentere budgettet for 2021. Her havde landsbestyrelsen valgt at fremlægge et konservativt budget med nedjusterede forventninger til medlemstallet, end hvad man tidligere har haft.

Det affødte en længere debat om hvordan man skal reagere i krisetider; Skal man spare eller investere sig ud af det? Debatten havde dog ingen indflydelse på slutresultatet; Landsbestyrelsen indstillede til, at medlemskontingentet forblev uændret, hvilket salen tilsluttede sig.

Der kom en enkelt udskiftning i bestyrelsen. Nu tidligere landsbestyrelsesmedlem Jon Christian Vejbæk havde valgt at trække sig på grund af sit arbejde. Blogger og redaktør Kasper Mundt-Nielsen havde valgt at stille op til landsbestyrelsen, og han blev derfor valgt ind som menigt medlem.

Dagen blev derefter rundet af med diplomoverrækkelse for Den Danske Ølpris, som gik til Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning. Fejringen bestod af en Danmarks Største Virtuelle Ølsmagning – DØE-edition, hvor flere bryggere deltog over Zoom.

Vi glæder os allerede til generalforsamling 2022 d. 26. marts næste år.

Du kan se hele Danske Ølentusiasters Generalforsamling 2021 her.