Den svære men nødvendige beslutning - Danske Ølentusiaster

Den svære men nødvendige beslutning

05.05.2020 11:09

Leder i ØLentusiasteN nr. 115 om aflysning af generalforsamling og Ølfestival

Generalforsamlingen er aflyst. Ølfestival 2020 er aflyst. Og man fristes til at tro, at sommeren også er det. Disse to begivenheder har igennem mange år været en del af vores DNA. Og netop det har været med til at gøre beslutningen ekstra svær.

Da generalforsamlingen stod for døren, var coronakrisen stadig i sin spæde begyndelse. Vores bekymring gik på, om det var muligt at holde nok afstand før, under og efter arrangementet. Det viste sig få timer senere, at vi havde truffet den rigtige beslutning, da Danmark blev lukket ned. Men det betød, at vi brød vores vedtægter ved ikke at afholde den inden udgangen af marts. Vi har ikke lyst til at bryde reglerne mere end det. Og der er intet belæg i vedtægterne for at afholde en utidig generalforsamling, som måske ikke kunne blive afholdt før engang i efteråret alligevel. Heldigvis kan vores regionsrådsmøde i juni opveje det demokratiske efterslæb, som heldigvis er lille og uproblematisk.

Aflysningen af festivalen har været en længere proces. I starten af krisen var vi stadig fuld af optimisme. Der var lang tid til festivalen, og meget kunne nå at ske. Alligevel begyndte vi at tale om en plan B. For kunne vi rykke til en senere dato? Men vi fandt hurtigt ud af, at det, der gør vores festival til noget helt særligt, er størrelsen, de mange frivillige og det setup, som vi prøver at forbedre år efter år. Det er ikke et setup, der bare kan rykkes, og Lokomotivværkstedet viste sig ikke at være en mulighed. Det var derfor med ekstra tungt hjerte, at vi måtte aflyse og ikke udskyde. Den største udgifts­post, vi står tilbage med, er leje af Lokomotivværkstedet – en post vi håber på at kunne få dækket af regeringens hjælpepakke.

Mette Frederiksen taler om det her som en ny virkelighed; at vi skal forberede os på, at vi i lang tid fremover skal finde sammen på andre måder. Det er vi i Danske Ølentusiaster meget opmærksom på. For en af vores grundpiller er netop det sociale. Det kræver noget ekstra af os som forening at fastholde fællesskabet, men vi håber, at vi er opgaven værdig. Vi vil bruge denne tid til at tænke indad og reflektere over, hvad vi som forening kan gøre, når vi ikke kan forenes. For nu – mere end nogensinde før – har vi brug for at holde sammen og støtte op omkring såvel den lille lokale forening som det danske bryggeri. I krisen bør glasset aldrig blive tomt. Og heldigvis kan vi stadig mødes om passionen for det gode øl – også selvom det er digitalt.

Læs alle tidligere udgivelser af ØLentusiasteN