Det Fri Øl fastslår deres definition på dansk mikrobryg - Danske Ølentusiaster

Det Fri Øl fastslår deres definition på dansk mikrobryg

07.01.2020 10:46

Det Fri Øls definition skal øge gennemsigtigheden for forbrugerne.

Det Fri Øl, melder sig nu i kampen om gennemsigtighed på det danske ølmarked ved at komme med deres definition på, hvornår noget kan kaldes mikrobryg.

Definitionen kommer efter den stadigt stigende konkurrence på markedet gør det svært for forbrugerne at gennemskue, hvor øllet kommer fra. For der har ikke tidligere været nogen definition, og alle har derfor kunne bruge ordet mikrobryg.

Det Fri Øl læner sig op ad USA og Italien, der siden henholdsvis 2013 og 2016 har haft lignende definitioner. I USA sørger særlige etiketter for, at det tydeligt fremgår, om det er mikrobryg.

Det Fri øl er en sammenslutning af uafhængige, danske bryggerier. Bryggerierne arbejder blandt andet for fri og fair konkurrence bryggerierne imellem.

Du kan kende medlemmerne af Det Fri Øl på logoet, der markerer, at bryggerierne støtter op om manifestet bag Det Fri Øl.

Nanobryggeri

Under 500 liter indbrygning.
Under 30.000 liter om året.

Mikrobryggeri

500- 4000 liter indbrygning
30.000 til 1.5 mio. liter om året

Regionsbryggeri

4000- 15000 liter indbrygning
1.5 til 10 mio. liter om året

Industribryggeri

Volumen over definition på et regionsbryggeri

(Kilde: Det Fri Øl)

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her