Det Våde Får er nomineret til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Det Våde Får er nomineret til Årets Danske Bryggeri

04.11.2021 07:13

Årets danske Bryggeri 2021 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, og lokalafdeling Halsnæs har indstillet Det Våde Får.

På det økologiske landbrug Tolykkegård i Gribskov ligger Det Våde Får – et håndværksbryggeri, hvor der fremstilles øl fra bunden, for der dyrkes bl.a. flere forskellige sorter økologisk byg m.m., som de selv sår, høster, forarbejder og siden malter til ølproduktionen i gårdbryggeriet. Råvarerne er så vidt muligt lokale og økologiske.

Gården har derudover opdræt og fremstilling af øl, sodavand, mjød, æblemost, æblecider, øleddike, honning, lammekød, oksekød, kartofler, løg og ærter. Udover at bryggeriet står på markeder rundt omkring, er der også gårdvandringer, ølsmagninger, fredagsbar i ølhaven og brygkurser.

Lokalafdeling Halsnæs’ indstilling lyder:
“Bryggeriet bruger udelukkende lokale produkter. De dyrker flere forskellige sorter økologisk byg m.m., som de selv sår, høster, forarbejder og siden malter til ølproduktionen i gårdbryggeriet.

De stiller op på talrige markeder og festivaler, de har åbnet en Ølhave hvor de bl.a. har haft besøg af et mobilt pizzabageri.”

Lokalafdeling Halsnæs anbefaler jer at smage den russisk inspirerede sommerøl Kvassish.


Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.