Én million kroner til øl og chokolade - Danske Ølentusiaster

Én million kroner til øl og chokolade

27.08.2019 11:25

Tore Jørgensen åbnede i 2014 Herslev Bryghus. Nu får bryghuset, takket være 200 investorer, en ny chokoladefabrik som nabo.

På kun fire timer fik Mikkel Friis-Holm og Tore Jørgensen mandag samlet penge til en ny chokoladefabrik, der skal opføres ved siden af Herslev Bryghus lidt uden for Roskilde

I Herslev drømmer man om at skabe et madoplevelseslandskab. Nu er 200 private långivere via Coop Crowdfunding med til at skabe en ny chokoladefabrik. Fabrikken skal ligge klos op ad bryghuset. 

- Ved at oplyse folk om, hvorfor vi arbejder, som vi gør, kan vi forhåbentlig motivere dem, i højere grad, til at købe fødevarer, der er blevet produceret på en ordentlig måde. Derfor giver vores vision om en chokoladefabrik med en etisk forsvarlig produktion i verdensklasse særligt god mening netop her, siger Tore Jørgensen, grundlægger af Herslev Bryghus, til finans.dk

Tore Jørgensen og Mikkel-Friis Holm kalder sig selv for en ølbonde og en chokolademand, og sammen vil de lade kreativiteten blomstre og hæve kvaliteten af både øl og chokolade. 

Samarbejdet mellem chokoladefabrik og bryghus bygger på et værdifællesskab. Målet er, at chokoladefabrik og bryghus skal sparre med hinanden, udnytte hinandens ressourcer og indgå et kreativt samarbejde. 

Mikkel Friis-Holm har seks år i træk vundet guldmedalje ved verdensmesterskabet i chokolade. Han er uddannet kok og har produceret chokolade siden 2008. Tore Jørgensen er uddannet landmand og blev ølbonde i 2004, hvor han grundlagde bryghuset.

Makkerparret har allerede nu søsat en ny kampagne med titlen “Ølbonde og chokolademester vil øge biodiversiteten!”. Her kan du, når du køber chokolade og øl, være med til at etablere en lund af frugt- og nøddetræer ved bryghuset og chokoladefabrikken.