En regn af øl-udmærkelser til København - Danske Ølentusiaster

En regn af øl-udmærkelser til København

02.06.2020 12:34

Mange lokalafdelinger har måtte vente på at kunne uddele deres Ølmærke-diplomer pga. corona. Men nu skal de danske ølsteder glædes.

En fjerdedel af alle Danske Ølmærker bliver uddelt i København – nærmere bestemt 53 ud af 219. Uddelingen i København starter i dag, og markerer samtidig også, at vores lokalafdelinger så småt kan begynde at åbne igen.

Sidste gang, der blev uddelt ølmærker i 2018 fik 46 københavnske steder et diplom. Og allerede ved indstillingen af steder til Dansk Ølmærke i 2016 havde lokalafdeling København sat "overlæggeren" højere. Det gør, at udviklingen er endnu mere imponerende.

Det er tegn på, at vi kan pryde os med at have en hovedstad, som tager sig godt af danske ølentusiaster og viser rigdommen inden for Dansk ølkultur. De 53 steder dækker over rene øl-værtshuse med forskellige indgangsvinkler (sortimenter), spisesteder med øje for mad og øl, bryggeri-værtshuse (med mad), specialiserede ølbutikker, supermarkeder med ekstra dybt og bredt øl-udvalg og et bryggeri med dørsalg. Alle med en kvalitet udover det sædvanlige.

"Det, at vi næsten ikke kan spytte for gode ølsteder ud, sammenholdt med variation i udbud og sortiment gør det til en stor fornøjelse - og nemt - at være ølentusiast på disse kanter," siger lokalformand Lars Rasmussen. Og næstformand Bodil Hebeltoft glæder sig til at skulle ud og besøge de lokale gode ølsteder med et diplom: "Jeg føler mig stolt over at få lov til at overbringe dette bevis på værdsættelse."

Prædikatet Dansk Ølmærke uddeles af Danske Ølentusiaster hvert andet år og gives som en anerkendelse til steder, der kendetegnes ved en særlig øloplevelse.

For at få tildelt Dansk Ølmærke skal der overordnet være et godt og varierende udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø af kompetente mennesker med viden om øllet. Også indkøbssteder, webshops og bryggerier med dørsalg er omfattet.

Blandt de gode københavnske ølsteder kan nævnes

1420 + Koelschip
STEDET, hvis man er til belgisk sur-øl. Uovertrufne lækkerier udi det.

Berlin Bar
STEDET, hvis man er til godt traditionelt tysk øl – også med få nyskabelser.

Warpigs
Bryggeriværtshus (med den største texanske rygeovn uden for Texas) i et samarbejde mellem Mikkeller og amerikanske Three Floyds. Stedet er en kompromisløst søgen efter fornyelse. Egen gær (White Labs) og renset vand.

Kihoskh
"Kiosk" med et af de største udvalg i særligt amerikansk øl. Særlig øl-kælderen er imponerende.Her udover anbefaler lokalafdelingen yderligere 48 steder. 
Alle københavnske steder fremgår af DØE's webapp godeølsteder.dk.