Er du den nye danmarksmester? - Danske Ølentusiaster

Er du den nye danmarksmester?

19.02.2019 12:49

Er du typen, der kan smage de små nuancer, der gør den store forskel? Tilmeld dig og dit hold til danmarksmesterskabet i blindsmagning for hold, lørdag den 16. marts i København.

Blindsmagning er en helt særlig disciplin udi ølsmagning. Ved danmarksmesterskaberne i blindsmagning skal deltagerne smage sig gennem 13 øl, der passer til lige så mange spørgsmål på en tipskupon. 

Deltagerne skal derefter tippe en 13’er, og ved hver øl er der tre muligheder (1, x, 2). Kategorierne kan være alt fra øltyper, som non-alcoholic, pilsner eller stout, til dyrenavne, som elefant, giraf, bjørn, eller humletyper, som Hallertau, Centennial eller Mosaic. I 2018 var en af kategorierne øl med rockgrupper.  

I konkurrencen kender deltagerne, hverken navnet på bryggeriet eller øllen. De har udelukkende smagen at gå efter og skal derfor bedømme den uden egne præferencer. Samtidig har alle deltagere lige muligheder, og det er ikke sværere, end alle har det sjovt. Da der er tale om en konkurrence for hold, får deltagerne sig samtidig en god snak om de øl, der smages. 

Der smages udelukkende på øl, som er i kommerciel handel. Det vil sige, at alle deltager har haft mulighed for at smage øllene på en bar eller i privaten, inden konkurrencen. Der kan dog være øl, som er så nye, at de er der er svært tilgængelige og derfor er ekstra udfordrende. 

Enkelte hold, for eksempel holdet fra Horsens, har tidligere har lavet træningsaftener, hvor teamet finpudser sanserne, inden den store finale. Andre hold møder op og smager sig gennem de mange stilarter og øl.

De seneste år har 15 hoId plus et par solodeltagere været med i kapløbet om det uofficielle, danske mesterskab i blindsmagning. Det er dog en god idé at stille med et team, da smag varierer fra person til person, og holdstrukturen giver et godt grundlag for at diskuteret øllene, der smages. 

2017 og 2018 løb københavnerholdet med sejren. DM i blindsmagning 2018 afholdes derfor igen af lokalafdeling København. Alle medlemmer af Danske Ølentusiaster - dog ikke ansatte på et bryggeri - kan deltage. 

DM i Blindsmagning for hold

Dato: Lørdag den 16-3 kl 13
Sted: Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S
Tilmeldingsfrist: Søndag den 3. marts 2019 
Pris: 600 kroner pr. hold. 

Tilmeld dig og dit hold på sf@remove-this.skovforeningen.dk. Husk at notere holdnavn, navne på deltagerne og deres medlemsnumre. Indbetale beløbet på konto 3106–3106730660 (Danske Bank) med angivelse af holdets navn. 

Afhængig af hvor mange hold der tilmeldes, åbnes der for individuel smagning uden for konkurrencen. Der vil være gratis adgang for tilskuere og supportere - uden smagning.

Siddepladser kan ikke garanteres.