Et af Danmarks mindste bryggerier indstillet - Danske Ølentusiaster

Et af Danmarks mindste bryggerier indstillet

05.11.2021 13:33

Y Not Brewing er indstillet til Årets Danske Bryggeri af Lokalafdeling Hjørring.

Det er et af Danmarks absolut mindste bryggerier, og øllet kan kun fås ét sted – nemlig Basement Beer Bar – der ligger i kælderen på Løkkegade 18 i Aalborg.

Y Not Brewing er et lille nanobryggeri som Nikolaj Madsen fra Basement Beer Bar i Aalborg har startet for at producere egne øl til salg på baren.

Rent fysisk befinder bryggeriet sig i Nikolajs forældres garage i Sønderholm. Udstyret er hentet hjem fra USA og består af bryg­anlæg, to stk. 120 liters tanke og en 240 liters tank.

”Der er i høj grad fokus på kvalitet og ikke kvantitet. Produk­tionen bliver som udgangspunkt koncentreret om moderne juicy humle og store stouts”, har Nikolaj fortalt til ØLentusiasteN.

Lokalafdeling Hjørrings indstilling lyder:

”Y Not Brewing er meget innovativt bryggeri, og er stort forspring for den bedste ølbar i Nordjylland, de laver fantastiske mørke øl”, lyder det fra Lokalafdeling Hjørring.

Near Death Experience, en imperial stout på 12,5%, vil Lokalafdeling Hjørring gerne fremhæve.

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.