Første kandidat: Kongebryg fra Næstved - Danske Ølentusiaster

Første kandidat: Kongebryg fra Næstved

27.09.2019 11:22

Årets danske bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december

Kongebryg er af lokalafdeling Næstved indstillet som kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet blev grundlagt i 2013 og ligger på den tidligere gardehusarkaserne i udkanten af Næstved. Bag bryggeriet står Niels Kiens, Martin Lynge og Steffen Søgaard Mortensen. Niels Kiens er desuden formand for sammenslutningen af uafhængige, danske bryggerier; Det Fri Øl. 

Lokalafdeling Næstveds indstilling lyder:

Kongebryg har over en årrække udviklet både bryggeriet, men også deres sociale engagement. især i Næstved, men også over hele landet. 

Deres arrangementer på bryggeriet tiltrækker mange mennesker, og da der hele tiden sker nyt, er det også forskellige typer af mennesker og musik der kommer. Bryggeriet er synligt og stiller op overalt; både til festivaler, events og de små markeder. 

Kongebryg er en del af Det Fri Øl og arbejder dermed også på at sikre, at de små bryggerier har gode konkurrenceforhold. 

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.