Folkemødet: Nye trends i øllets verden - Danske Ølentusiaster

Folkemødet: Nye trends i øllets verden

12.06.2019 11:50

Fredag kan du på Folkemødet på Bornholm møde Danske Ølentusiaster og høre, hvordan fremtidens ølmarked ser ud. Foto: Joshua Tree.

Ølkulturen i Danmark har gennemgået en rivende udvikling de seneste 20 år. Hvordan ser fremtidens ølmarked ud?

Hør to lokale, bornholmske bryggere, Christian Skovdal Andersen, Penyllan, Johnny Fagerlund, Small Batch Brewery, og ølhistoriker Bjarke Bundgaard, Carlsberg, give deres bud på udviklingen, trends og hvordan øllet fortsat vi have en berettigelse fremover.

Christian Skovdal Andersen flyttede i 2014 sammen med sin australske kone, Jessica Andersen, til Tejn på Bornholm og etablerede bryggeriet Penyllan. Christian Andersen er en af pionererne blandt de danske mikrobryggere, hvor han har været aktiv siden 2003. Penyllan har sagt farvel til den traditionelle ølgær og brygger med lokaltudviklet »gær-on-the-house«. Øl brygget med det bedste, den bornholmske natur kan levere af korn, frugter, urter og krydderier.

Johnny Fagerlund er medejer af Small Batch Brewery, som i 2015 blev stiftet på Lille Hallegård i Østermarie og i 2017 flyttede til Rønne Havn. Bryggeriet eksperimenterer med alle stilarter, og dets mål er at brygge øl med lidt mere af det hele og masser af alt det andet. Med grundighed, kærlighed og respekt for det gode øl, prøver Small Batch Brewery hver dag at udfordre sig selv.

Bjarke Bundgaard er ølhistoriker tilknyttet Carlsberg. Han har gennem de seneste 15 år givet gamle opskrifter nye udtryk i samarbejde med Carlsberg Laboratorium og Husbryggeriet Jacobsen. Via sit tætte samarbejde med Hotel- og Restaurationsskolen har han også været med til at lære nye generationer af kokke koblingen mellem øl og mad.

FOLKEMØDET, FREDAG D. 14. JUNI KL. 14.00 CARLSBERGFAMILIEN (Nørregade 35, 3770 Allinge)

Debatten er arrangeret af Danske Ølentusiaster Bornholm.