Fra fængsel til gangsterbryggeri - Danske Ølentusiaster

Fra fængsel til gangsterbryggeri

20.12.2020 14:19

Rene Sørensen modtager her velfortjent Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Region Midtjylland. Til venstre ses Lokalformand i Viborg Jan Ole Halkier og til højre Regionsformand Allan Jensen.

Rene Sørensen, der i efteråret modtog Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris, skal nu brygge øl på Randers Bryghus.

– Fra januar kommer jeg til at slå mine folder på Randers Bryghus og gangsterbryggeriet Syndikatet, fortæller Diplombrygger Rene Sørensen, som på stort set samme tid i efteråret forlod Viborg Bryghus og modtog Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris. Han fortsætter:

– For mig virker det som det perfekte sted for en kreativ passioneret ølnørd som mig. Randers Bryghus er et bryghus i en fantastisk udvikling, og har ud over egne produkter også fokus på at hjælpe håndbryggere med at tage det næste skridt og blive fantombryggere. Bryghuset tager dem i hånden fra start ide til slutprodukt.

– Syndikatet har siden jeg begyndte min ølkarriere, udover at lave nogle lækre øl, også formået at opbygge et superfedt brand – med hele deres univers med forskellige personligheder. Hvis du har deltaget på Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet ved du også hvilken energi Syndikatet bidrager med, forsætter diplombryggeren opstemt, og fortæller videre:

– Da jeg og et par kammerater etablerede Nordenfjords Håndbryg for en del år siden, var det på Løkken Bryghus vi lønbryggede vores øl. Niels Thomsen var dengang manden der styrede kedlerne på Løkken Bryghus, og det er kun fordi han turde overlade hans bryganlæg til mig, at jeg i dag ikke længere er fængselsbetjent. Det er jeg ham meget taknemlig for og skæbnen vil, at han i dag er på Randers Bryghus, han er en fantastisk fyr, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham igen.

Jonas og Henriette fra Syndikatet, der sidste år overtog driften af Randers Bryghus, kender jeg også ganske godt fra festivaler både herhjemme og i Belgien, det er skønne mennesker helt nede på jorden. Det bliver et fedt team. 2021 bliver et år med masser af nye spændende udfordringer, jeg kan næsten ikke vente, slutter en superglad Rene Sørensen.