Fra Kolding til Kødbyen - Danske Ølentusiaster

Fra Kolding til Kødbyen

04.10.2020 19:18

Efter at have haft pop-up bar i Kødbyen i København henover sommeren er Bryggeriet Åben nu klar med planer om at flytte ind permanent.

Det viser sig, at Bryggeriet Åben har langsigtede planer med de lokaler i Kødbyen, som de henover sommeren 2020 har afholdt pop-up bar i. Åben vil nemlig lave det til et bryggeri, en bar og en restaurant. Det skal alt sammen ligge på adressen i Kødbyen, og de vil derfor være en integreret del af hinanden.

Bryggeriet kommer til at køre på et specialbygget 5-kamret BrauKon bryghus, som er optimeret til brygning af New England IPA'er, high gravity øl og med en separat syrningstank. Og med de tanke, som skal omslutte restauranten, vil bryggeriet komme op på en maxkapacitet på omkring 800.000 L om året i forhold til de 180.000 L, de kan i år.

”For mig er Åben ikke bare et bryggeri,” fortæller grundlægger Philip Hulgaard, ”det er en vision om at drive fællesskaber af folk. At være et sted, hvor folk kommer ned for at være sociale, og ikke bare fordi de skal ned og drikke øl. Det der med at give folk en god oplevelse, er det vigtigste for mig – mere end at de bare taler om, at øllet var godt. Det skal være et sted, de har lyst til at komme tilbage til. Åben er et fællesskab, og skal være et sted, der inviterer til at blive en del af det fællesskab. Det handler om så meget mere end bare det produkt, vi laver.”

Hvornår det nye koncept i Kødbyen helt præcist åbner er endnu svært at svare på for Philip Hulgaard, men estimerer slutningen af 2021: ”Det lyder af lang tid, men bygningen i Kødbyen er fredet, hvilket vil sige, at du ikke må røre en klinke, før du har fået en tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. Og vi har bare lært nu, at man skal passe på med at sætte sin lid til, at tingene følger den plan, der bliver lagt.”

Du kan læse hele interviewet med Philip Hulgaard i næste nummer af ØLentusiasteN, som udkommer i uge 42.