Frederikshavn indstiller Skagen Bryghus - Danske Ølentusiaster

Frederikshavn indstiller Skagen Bryghus

31.10.2018 08:09

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Skagen Bryghus er lokalafdeling Frederikshavns kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryghuset er Danmarks nordligste og ligger kun fem kilometer fra Grenen, hvor Kattegat og Skagerraks bølger mødes.

Lokalafdeling Frederikshavns begrundelse for, at Skagen Bryghus skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Skagen Bryghus har nu gennem 13 år formået at producere velsmagende og kvalitetsstærke øl. Målrettet produktudvikling og produkttilpasning lader til at have været nøgleordet gennem alle årene.

Bryghuset har formået at kombinere moderne bryggerteknologi med spændende og varierende råvarer. Der produceres i skrivende stund 30 forskellige øl, som spænder bredt fra velsmagende pilsnere over Hyben Ale til den stærke, vinøse Barley Wine. Ikke mange bryghuse formår at stille så bredt et sortiment.

Øllet, flaskerne, etiketterne, ølnavnene og markedsføringen er professionel og gennemført til sidste detalje. Gennem årene har Skagen Bryghus vundet adskillige priser og udmærkelser. Blandt andet et dansk mesterskab og tre gange har de modtaget Danske Ølentusiasters Ølmærke.

Bryggeriet fremhæver selv, at deres øl er lavet med varme, omsorg og sjæl. Det fornemmes på bedste nordjyske manér i deres øl. Sidst men ikke mindst er Skagen Bryghus gennem årene vokset til en af Nordjyllands største musiksteder med cirka 150 årlige arrangementer.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her