Frederikshavns Bryghus er indstillet af Lokalafdeling Aalborg og Fredericia - Danske Ølentusiaster

Frederikshavns Bryghus er indstillet af Lokalafdeling Aalborg og Fredericia

04.11.2021 08:29

Lokalafdeling Aalborg og Fredericia er svært begejstret for Frederikshavns Bryghus’ Keine Hexerei og indstiller dem til Årets Danske Bryggeri

Frederikshavns Bryghus er rigtigt kommet på kortet i 2021. De brygger en lang række meget stærke øl, som de nu er begyndt at fadlagre. Ingen tvivl om at Frederikshavns bryghus brændte igennem på den nyligt overståede ølfestival.

Lokalafdelingerne i Fredericia og Aalborg indstiller den nordjyske bryggeri, som blev født en varm sommerdag i 2017, til årets bryggeri.

Lokalafdeling Aalborg indstilling lyder:
”Frederikshavn Bryghus er beriget med en yderst kompetent brygmester, Tom Schafferhans, der især har et stort fokus på udvikling af mørkt, godt, stærkt, tykt og velsmagende øl. Han har så godt styr på sine processer, at han kan prale af aktuelt at stå bag Danmarks stærkeste naturligt bryggede øl Keine Hexerei. Senest har det lille nordjyske bryghus valgt at genbruge tønder fra Stauning Whisky til at fadlagre det mørke stærke øl, så det tilføjes nye spændende nuancer.

Brygmester Tom Schafferhans har sat sig for at slå rekorden på højeste alkoholprocent ved udelukkende brug af lagergær og uden tilsætning af ekstra sukker eller lignende. Rekorden er meget tæt på at blive slået, som i dag indehaves af et tysk bryggeri.

Brygmesteren har endvidere brygget en så sjælden bryg som en Eisbock, og den er indtil videre landet på imponerende 36%. Brygmesteren har utrolig mange idéer til at udvikle nye øl og videreudvikle på sine egne bryg. Et så innovativt bryggeri fortjener at bliver kåret som årets bryggeri. Med lanceringen af Keine Hexerei blev bryggeriet i den grad sat på landkortet, hvilket afspejles i at batches af denne øl gentagne gange er blevet solgt før den er brygget.”

Aalborgenserne anbefaler jer at smage på Keine Hexerei på 19% i fadlagerede udgaver.

Lokalafdeling Fredericias indstilling lyder:
”Frederikshavn Bryghus har i den grad markeret sig i den danske ølverden, da de har formået at brygge Danmarks stærkeste øl, Keine Hexerei på 19%, og tilmed på helt traditionel vis.

I Fredericia indstiller vi Frederikshavn Bryghus primært på baggrund af det solide gode håndværk, og for altid en herlig øloplevelser fra hele deres sortiment. Derudover er deres fadlagringsserie ret imponerende med adskillige variationer, og af virkelig af høj klasse i lækre flasker.

Vi er fulde af beundring over Frederikshavn Bryghus kompromisløse, og lidenskabelige indsats for at opnå noget af det ypperligste danske Barrel Aged øl, og endda i en betragtelig mængde.

Ydermere har medlemmer og øvrige besøgende på Øllets Dag i Fredericia, valgt Frederikshavn Bryghus som Årets Bryggeri på Øllets Dag i Fredericia 2021. Samtlige deltagere på Øllets Dag i Fredericia, fik udleveret en stemmeseddel, sammen med smagsglasset. Her kunne hver enkelt stemme på deres favoritøl ved at notere bryggeriet og navnet på den øl, de synes bedste om.

I år havde vi i Fredericia 750 besøgende på Øllets Dag, og udover prisen som Årets Bryggeri, vandt Frederikshavn Bryghus også prisen for Årets Øl med Keine Hexerei. I 2019 vandt Frederikshavns Bryghus også prisen som Årets Øl, med deres Dark Quarterer.

Så Fredericias indstilling af Frederikshavn Bryghus som Årets Danske Bryggeri er også helt i tråd med medlemmernes ganer."

Ikke overraskende så anbefaler lokalafdeling Fredericia også Keine Hexerei Stauning Whisky Barrel Aged 2021.

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen

Læs mere om Årets Danske Bryggeri 2021 her.