Fyens.dk laver virtuel fredagsbar - Danske Ølentusiaster

Fyens.dk laver virtuel fredagsbar

21.03.2021 11:07

– Jeg har nok et af Danmarks bedste job, fastslog Jørgen Pølse­mager, en glad ølmand i Kvickly Middelfart, da ØLentusiasteN besøgte den store ølhule midt i Danmark. Fredag den 26. marts kl. 16.30 er der virtuel fredagsbar i Kvickly Middelfart.

Fredagsbar hos Bryggeriet Vestfyen, Ørbæk Bryggeri og hos Jørgen Pølsemager i Kvickly Middelfart

Der er gang i online ølsmagninger på Fyn. Det er ikke kun Royal Unibrews brewpub Anarkist og webshoppen Craft Makers Collective, som holder virtuelle ølsmgninger. Fyens.dk aka Fyens Stiftstidende er også begyndt at afholde virtuelle ølsmagninger i form af en fredagsbar. Fredag den 12. marts var det i samarbejde med Bryggeriet Vestfyen og fredag den 19. marts var det i samarbejde med Ørbæk Bryggeri.

Nu er turen kommet til ølmanden Jørgen ”Pølsemager” Henriksen fra Kvickly Middelfart, som var på forsiden af seneste nummer af ØLentusiasteN. Fredag den 26. marts kl. 16.30 holder Fyens.dk virtuel fredagsbar i samarbejde med Kvickly Middelfart, der har en af landets største og imponerende ølafdelinger, takket være Jørgen Pølsemager.

Kvickly Middelfart har en imponerende ølafdeling med over 1.100 forskellige craft beer og specialøl fordelt på 40-45 hyldemeter og et 6,5 meter stort køleskab. Der er næsten ikke det bryggeri eller den øltype, som ikke er repræsenteret, og ingen tvivl om at langt de fleste ølentusiaster vil blive mere end tilfredsstillet. Men en formidabel flydende humle-forretning kræver en passioneret ølmand, og Kvickly Middelfarts ølmand er Jørgen Flemming Henriksen, som oprindeligt er uddannet pølsemager – og gode pølser og god øl hænger naturligvis sammen.

Tysk øl- og pølseeventyr
Jørgens øl- og pølseeventyr begynder i Tyskland, hvor han arbejdede som pølsemager i 1984-87 i Schwarzwald og Bayern. Allerede dengang fandt pølsemageren ud af, at øl var meget andet end pilsner, da han kunne nyde Helles, Münchener Dunkel, Weißbier, Bock, Doppelbock, Eisbock og Schwarzbier til de gode tyske pølser.

Fra pølsemager til ølmand
Den store satsning på det gode øl i Kvickly Middelfart begyndte for fire-fem år siden, da Jørgen Pølsemager af helbredsårsager stoppede i Kvicklys Slagteri og blev 100% ølmand.

Men inden da, for en syv-otte år siden, var Jørgen allerede i gang med øllet, da den daværende unge ølmand (nuværende varehuschef) ikke kunne kende forskel på  en Hof og Tuborg. Det var i øvrigt dengang at de store bryggerier ”ejede” hylderne og bestemte hvad der var på dem.

Det var stort set samme tid, at Jørgen begyndte at cykle med i Tour de Bière, som han har deltaget i syv gange. Jørgen beskriver det som en form for pilgrimsrejse. I hvert fald har det betydet, at Jørgen har besøgt stort set alle de danske bryggerier, som han har på hylderne.

Øllene der skal smages i fredagsbaren den 26. marts er:

  • Sunshine – Midtfyns Bryghus
  • Vox Populi IPA – Slowburn
  • Brewers Playtime IPA – Amager Bryghus
  • Limfjordens Ale – Thisted Bryghus
  • Middelfart Dubbel – Indslev Bryggeri
  • The Three Merchants – Ugly Duck


De to sidste øl står Jørgen selv bag. Der er tale om Middelfart Dubbel, som læner sig voldsomt op af de gode belgiske dubler. Derudover har Jør­gen Pølsemager sammen med ølmændene i Kvickly Allerød og Super Brugsen i Fensmark ved Næstved fået brygget The Three Merchants (De Tre Købmænd) hos Ugly Duck/Indslev Bryggeri. The Three Merchants, som er den første Ugly Duck-øl på en halvliters-flaske, er en kraftfuld Impe­rial Stout på 11%, der er brygget med laktose og vanilje.

Bestil øllene
Alle er velkommen og kan være med i fredagsbaren på Fyens.dk, men skal du smage de seks øl, skal du bestille dem på kvicklymiddelfart.dk. Her er 250 kasser på bud til 170 kr. Men øllene leveres kun på Fyn. Du kan hente ølkassen i en af følgende butikker: Kvickly Middelfart, Kvickly Dalum, Kvickly Svendborg Storcenter, Superbrugsen i enten Assens, Ørbæk, Faaborg, Ringe, Kerteminde eller Søndersø. Bestil senest 23. marts klokken 12. Afhentning i butik kan ske fra den 25. marts.

Læs mere på Fyens.dk