Fynske Brylle Bryghus er indstillet til Årets Danske Bryggeri - Danske Ølentusiaster

Fynske Brylle Bryghus er indstillet til Årets Danske Bryggeri

05.11.2021 14:03

Brylle Bryghus er nomineret af Lokalafdeling Østfyn for sine smagfulde, traditionelle øl

Brylle Bryghus er et lokalt forankret bryghus, der ligger lidt uden for Brylle, ved Tommerup på Fyn.

Lokalafdeling Østfyn har selv masser historier og facts om det lille bryghus:

”Brylle Bryghus blev stiftet i 2018 i en garage på familien Howitz’ landsted, der ligger for enden af en grusvej. Allerede da huset blev købt i 2009, var garagen udtænkt som et muligt bryggeri.

I september 2020 valgte familien, at familiefaren Brian skulle arbejde fuldtid på bryggeriet. Brygværket er så lille, at der kun kan brygges tre gange om måneden, men ikke desto mindre kan det lade sig gøre at få økonomien til at hænge sammen.

Øllene sælges i lokalområdet i f.eks. de lokale Brugs- og Spar-forretninger, i udvalgte specialforretninger og på udvalgte barer.

Brian Howitz prøver at holde sine øl smagfulde – men traditionelle. Det er selvfølgelig klart, at når man har så lille en produktion, så er man meget afhængig af, at få solgt sine produkter. Men så alligevel tager han en gang imellem en chance og brygger en øl, der stikker lidt af."

En af lokalafdelingens favoritter er Brylle Bryghus’ Espresso Stout på 7,5%, hvor "Brian bruger masser af kaffebønner fra det lokale kafferisteri. Den har en voldsom kaffesmag, men er alligevel smukt afbalanceret med de ristede malte og humlen. Det er en lækkerbisken.”

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.