Game of Thrones-øl fra Mikkeller - Danske Ølentusiaster

Game of Thrones-øl fra Mikkeller

09.04.2021 13:09

Mikkeller indgår samarbejde med Warner Bros. Consumer Products om 12-15 Game of Thrones-øl

I anledning af HBO-seriens 10-års jubilæum er Mikkeller og Warner Bros. Consumer Products gået sammen om lanceringen af en række Game of Thrones inspirerede øl. Samarbejdet løber over flere år og giver dermed seriens fans verden over muligheden for at skåle gang på gang.

Med flere hundrede millioner af fans i over 200 lande har HBO-serien Game of Thrones gennem otte sæsoner sat sig solidt på tronen som ’verdens største tv-serie’. Den 17. april er det ti år siden, at verden for første gang stiftede bekendtskab med seriens unikke univers, og denne milepæl kan seriens fans nu skåle ind med øllen ’Iron Anniversary IPA’. Denne er kun den første af en række Game of Thrones inspirerede øl fra Mikkeller.

– Samarbejder har helt fra starten været et af grundelementerne i Mikkellers univers og er noget af det, vi har det sjovest med og elsker allermest. Vi har lavet en del, men det her må uden tvivl siges at være det største, der har budt sig indtil videre, og vi er selvfølgelig ekstremt stolte og glade for at have fået denne mulighed. Vi glæder os helt vildt til at brygge en masse fantastiske øl og dele dem med seriens dedikerede fanskare og andre ølelskere, siger Mikkel Bjergsø, grundlægger af og kreativ direktør i Mikkeller.

Arbejdet med ’Iron Anniversary IPA’ er forløbet over alt forventning, fortæller han:

– Der var selvfølgelig en udfordring i at skabe en øletiket, der på elegant vis forenede Game of Thrones’ univers med Mikkellers legesyge og farverige udtryk, men det synes vi er lykkedes rigtig godt, og vi er meget tilfredse med resultatet.

Allerede i anden halvdel af 2021 planlægger bryggeriet at lancere to øl mere, og i alt er det ambitionen at brygge hele 12-15 Game of Thrones inspirerede øl i løbet af de næste år. Ambitionen er, at komme vidt omkring i Mikkellers alsidige ølrepertoire og lancere både pilsnere, IPA’er, spontangærede øl, stouts og alkoholfri øl, hvoraf noget vil være brede lanceringer og andet limited releases. Udover øllene er det også planen at producere relateret merchandise.

Den første lancering ‘Iron Anniversary IPA’ bliver tilgængelig i begrænsede mængder på udvalgte markeder – i Danmark, Sverige, Storbritannien og USA - og vil være at finde i Mikkellers webshop.