Gør en indsats for klimaet: Bekæmp ølspild! - Danske Ølentusiaster

Gør en indsats for klimaet: Bekæmp ølspild!

23.03.2021 20:40

SÅDAN GØR DU: Hent Too Good To Go-appen og søg på det relevante område - så dukker udvalget op.

Den danske madspildsapp "Too Good To Go" flyder i øjeblikket over af øl, og du kan gøre miljøet en tjeneste ved at redde det.

Too Good To Go bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forhandlere, der har mad og drikke i overskud. Og det seneste år er udvalget vokset betydeligt. 7-Eleven, Lagkagehuset og en stribe danske supermarkeder har sluttet sig til i form af landsdækkende samarbejder, og en lang række producenter og bryggerier bruger appen til at afsætte varer, som for eksempel er kommet i overskud på grund af Corona-nedlukninger.

Lige nu er appen blandt andet proppet med øl, som var tiltænkt formål, som Corona har sat en stopper for.
Varerne bliver solgt til nedsat pris, så her er med andre ord en oplagt mulighed for at fylde påskedepoterne op, mens man gør både miljøet og pengepungen en tjeneste.Anbefalinger til overskudsøl netop nu:ÅBEN


Mikrobryggeriet ÅBEN, som blev kåret som årets bryggeri i 2019, har brygget øl hele vinteren - men på grund af nedlukningerne har de ikke kunnet afsætte det. Derfor sælger de nu ud af de dyrebare dråber. De sælger en liter ad gangen, så medbring egen flaske eller køb én på stedet.


Lokationer: København (Kødbyen), Aarhus, Roskilde og Kolding
People Like US

En anden ølproducent, der er brændt inde med store mængder øl, er det socio-innovative mikrobryggeri People Like Us, der blandt andet har Bottleshop på Amager og en ølbar på Nørrebro. Også her bliver solgt ud direkte fra fustagerne, og her skal du medbringe din egen flaske.
Lokationer: Vermlandsgade 2, Amager Strandvej 51 (Amager) og Jagtvej 135 (Nørrebro)

Mikkeller X People Like Us

People Like Us er også at finde på Istedgade i København, hvor de er gået sammen med mikrobryggeriet Mikkeller om en ‘social beer shop’. Her kan du købe lykkeposer med flaskeøl, hvor indholdet løbende vil variere.
Lokation: Istedgade 61, København V


A Good Case

A Good Case opkøber specialøl, der nærmer sig udløbsdatoen og sælger dem i bl.a. smagekasser. Og lige nu sælger de ”surprise”-poser i Too Good To Go-appen.
Lokation: Kirstinehøj 23A, Kastrup
Ambrosia GroupAmbrosia Group udbyder et større udvalg af bl.a. Gatorade, Egekilde, øl med og uden alkohol, iste, kasser med 18 poser KIMS flæskesvær, kasser med 24 stk. KIM’s ostepops.


Lokation: Sognevej 25, Brøndby

Byens Depot Øl og Vand ApS


På Jernholmen i Hvidovre kan du gøre købe hele kasser med en række forskellige slags øl, sodavand og cider som bl.a. Carlsberg Nordic Gylden, Kronenbourg Blanc, Fuze Tea Lemon, Fanta Exotic, Møn Jordbærdrik, Somersby Apple og mange flere.
Lokation: Jernholmen 6, 10, Hvidovre

Fynske Øl fra Beer Trade

Køb en lykkepose og red overskuds øl. Posen vil indeholde 3 fynske øl i 50 cl flasker.
Lokation: Bryggeriet Flakhaven, Odense.