Hårde tider for ølforbrugerne - Danske Ølentusiaster

Hårde tider for ølforbrugerne

19.02.2021 12:30

Vi vil ligesom mange andre danskere stå klar ved det lokale vandhul, når vores samfund begynder at blive åbnet op igen. Indtil da må vi nøjes med at anbefale vores medlemmer at støtte, hvor det er muligt.

Vi nærmer os et-årsdagen for den første nedlukning af Danmark i nyere tid. Det sidste år har været fyldt med gentagne nedlukninger af udskænkningssteder, hvor Danske Ølentusiaster ellers har samlet sig igennem nu mange år for at smage på godt øl. Vores lille del af verden har været hårdt ramt på det sociale samvær, som er en af de mange grunde til at være medlem af vores forening.

Danske Ølentusiaster er en forbrugerorganisation, og vi kæmper som forening for ølforbrugernes rettigheder. Vidensformidling er en af vores grundpiller, og har du været med til en af vores ølsmagninger, så har du prøvet det på egen hånd. Det gør det også sværere at kæmpe vores kamp i et år med en pandemi. Vi kan ikke kæmpe for en genåbning eller bryggeriernes fortsatte eksistens. Der er tale om en sundhedspolitisk beslutning, som derfor ligger uden for vores interesseområde. Pandemien og regeringen vil diktere en genåbning, og Bryggeriforeningen kæmper bryggeriernes kamp for at klare sig igennem krisen.

Foreningens interesse går selvfølgelig på, at vi skal have så gode forhold for såvel producenter, forhandlere som forbrugere af øl, og alle disse er jo helt klart påvirket af den nuværende situation. Der er bare ikke tale om en situation, som er begrundet i forbrugerpolitiske forhold, men udelukkende baseret på sundhedspolitiske beslutninger.

Vi vil ligesom mange andre danskere stå klar ved det lokale vandhul, når vores samfund begynder at blive åbnet op igen. Indtil da må vi nøjes med at anbefale vores medlemmer at støtte, hvor det er muligt; mange bryggerier og andre salgssteder giver mulighed for online salg, drive-thru og andre kreative corona-løsninger. Det ikke er muligt at mødes fysisk til en øl, i stedet er det blevet normalt at mødes online til og skåle med vennerne på afstand, og virtuelle smagninger har aldrig været mere populært i vores lokalafdelinger.

Vores formål er opfyldt så længe forbrugerne har adgang til godt øl fra danske producenter, og så længe forbrugerrettigheder ikke bliver krænkede. Men vi vil endnu engang opfordre vores medlemmer til at støtte lokale bryggerier – de har hårdt brug for jer – og vi har hårdt brug for noget godt at se frem til på den anden side af pandemien; en nyskænket øl i godt og mangfoldigt selskab.

Du kan læse Danske Ølentusiasters forbrugerpolitiske program her.