Helsingør indstiller Amager Bryghus - Danske Ølentusiaster

Helsingør indstiller Amager Bryghus

30.10.2019 11:00

Fotos: Olle Thorup

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Amager Bryghus er lokalafdeling Helsingørs kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019.

Bryggeriet blev etableret i 2007. Lige siden har Jacob Storm og Morten Lundsbak, grundlæggerne af bryghuset, oplevet stor succes i ølverdenen. Bryghusets øl sælges i over 30 forskellige lande, og i 2018 blev bryggeriet kåret til Årets danske Bryggeri 2018. Derudover har Amager Bryghus i 2019 åbnet taprooms på Nørreport i København og på Bryggen på Amager. 

Lokalafdeling Helsingørs indstilling lyder:

Amager Bryghus blev i 2018 både Årets danske Bryggeri og vandt prisen i Årets danske Ølnyhed. Vi i lokalafdeling Helsingør indstiller igen Amager Bryghus. 

Bryghuset har på ingen måde hvilet på humlebladene oven på 2018, og vi ser, at de stadig er i front med et stigende antal nye samarbejdsbryg, som frigives på bryggeriets amagerkanerdag hvert år i juli og igen sidst i oktober med en flok gode juleøl - godt hjulpet på vej af friske hjemmelavede æbleskiver og pebernødder.  

Fastholdelse af kvalitet plus en god portion nytænkning og kendetegnet ved, at der skal være humle i øllet - både det lyse og det mørke. Igen stort cadeau fra os i Helsingør til Amager-drenge og piger og vagthunden Kilo.

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.