Hjørring indstiller Viborg Bryghus - Danske Ølentusiaster

Hjørring indstiller Viborg Bryghus

30.10.2018 11:19

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Viborg Bryghus er lokalafdeling Hjørrings kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryghuset i domkirkebyen åbnede i 2006 og er folkeejet. I 2004 tog Viborg Stifts Folkeblad og chefredaktør Lars Norup initiativ til at åbne et nyt bryggeri i byen. I august 2005 blev der etableret et anpartsselskab fordelt på mere end 4.000 anpartshavere.

Lokalafdeling Hjørrings begrundelse for, at Viborg Bryghus skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Viborg Bryghus er blevet et meget innovativt bryggeri, og med René Sørensen som ansvarlig brygger er der virkelig kommet gang i bryggeriet. Bryggeriet og René har fået flere præmier for deres øl og har også formået at sikre det økonomisk. Godt klaret i disse tider.

Et af initiativerne er “Månedens Bryg”, der er brygmesterens ”legeplads”, hvor han tryller og får lov at afprøve nogle af sine gode eller tossede idéer, som han ellers ikke kan, når det er øl i fast sortiment.

Det kan være helt nye øltyper, anderledes måder at brygge på eller tilsætning af nye eller anderledes gærtyper, humler eller ingredienser. Man kan næsten kalde det et “forsøgskøkken”, men René gør det så godt, at alle de bryg, der kommer ud af det, smager fantastisk. Månedens Bryg bliver kun brygget én gang og dermed i et begrænset antal flasker.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.