Horsens indstiller Grauballe Bryghus - Danske Ølentusiaster

Horsens indstiller Grauballe Bryghus

25.10.2019 10:49

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Grauballe Bryghus er lokalafdeling Horsens’ kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryghuset blev etableret i 2002 på en nedlagt landejendom uden for Grauballe ved Silkeborg, hvor det var et af de allerførste mikrobryggerier i den danske ølrevolution. I 2013 flyttede bryghuset til større lokaler i det nordlige Silkeborg. 

Lokalafdeling Horsens indstilling lyder:

Grauballe Bryghus har i den seneste tid markeret sig meget i Horsens. Bryggeriet har været aktivt og nærværende til messer og festivaler, gør en stor indsats for at blive set i byen og for at støtte op om de initiativer, der er i byen. 

Grauballe satser på kvalitet og økologi, og øllet repræsenterer et bredt udvalg. Desuden er deres to juleøl også økologiske. Grauballe er bredt repræsenteret i butikkerne i byen.

Bryghuset er desuden stærkt lokalt forankret, da brygmester Flemming Lindgaard er tidligere brygger i de hedengangne Bryghus Horsens og Vejle Bryghus. 

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.