Hotel- og Restaurantskolen hædres - Danske Ølentusiaster

Hotel- og Restaurantskolen hædres

07.09.2018 15:02

Christian Fentz, underviser på Hotel- og Restaurantskolen, København, modtager prisen på årets Food Festival i Aarhus.

Kokke- og tjenerelever lærer at parre øl med mad og bruge øl, som en ingrediens i retterne. Eleverne gennemgår kurser i ølbrygning, bryggerhistorie og øllet mange typer, aromaer og smage.

Hotel- og Restaurantskolen i København går forrest, når det gælder samspillet mellem øl og mad. To kogebøger om emnet og hundredvis af kokke- og tjenerelever med ekspertviden om øllets fortrinligheder i det gastronomiske univers vidner om en passion for den skummende drik.

- I fremtiden bliver det endnu mere interessant at gå på restaurant for os, der elsker øl og mad. Det bliver lige så naturligt at skænke øl, som vin, til mad. Det bliver naturligt at lave mad med øl. For fremtidens kokke og tjenere ved mere om øl og øllets mange gastronomiske fordele. Det kan vi takke Hotel- og Restaurantskolen i København for, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster

Danske Ølentusiaster og Øl & Mad-juryen har valgt, at Hotel- og Restaurantskolen i København er årets modtagere af Øl & Mad Prisen 2018.

Kogebøgerne ”Humlen af gastronomi 1” og ”Humlen af gastronomi 2 er proppet med inspirerende opskrifter, som kokkeeleverne selv har komponeret. Og bøgerne er en del af en naturlig udvikling, hvor Danmarks nationaldrik, øllet, får en ligeså naturlig plads på krydderihylden, som på middagsbordet.

- Undervisningen i øl og mad på Hotel- og Restaurantskolen i København har stået på i en årrække og er udover det sædvanlige: Øl er normalt ikke en del af undervisningen på erhvervsskolerne for kokke og tjenere i Danmark, forklarer Hans Peter Jepsen.

Danske Ølentusiaster vil kæmpe for, at øl sidestilles med vin i undervisningen på landets mange erhvervsskoler. Heldigvis findes der klarsynede leder og faglærere på skolerne. Nordeuropas største brancheskole, Hotel- og Restaurantskolen i København, har oven i købet en Kellner-uddannelse, som er designet til folk i hotel- og restaurationsbranchen. Kellner-uddannelsen er ølverdenens svar på  vinens sommelier-uddannelse.

Øl & Mad Prisen er indstiftet af Danske Ølentusiaster, der ønsker at stimulere interessen for udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab. Prisen uddeles i samarbejde Food Festival, Danmarks største fødevarefestival, der hvert år afholdes i september i Aarhus.

Juryen består af Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster,  Christian Andersen, formanden for Øl & Mad-udvalget, Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD (Food Organization of Denmark) og Keith Lemmon, festivaldirektør for HAVEN Festival, der modtog prisen i 2017.