Hvad skal du lørdag den 11. maj? - Danske Ølentusiaster

Hvad skal du lørdag den 11. maj?

26.04.2019 09:17

Lørdag den 11. maj lægger Vintapperstræde (øverst) brosten til Pale Ale-festival i Odense, mens Øksnehallen (nederst) byder på Mikkeller Beer Celebration Copenhagen (MBCC).

Èn dag med tre ølfestivaler, guidede ture i det jyske og ny ølbaghave ved Aarhus Bryghus. Foråret er altid travlt for mange ølentusiaster, men weekenden midt i maj er dog ekstra øl-stressende.

I weekenden den 10.-11. maj er der Mikkeller Beer Celebration Copenhagen (MBCC), med masser af godt øl. MBCC er Mikkellers ølfestival, hvor koncernen præsenterer en lang række af de mest hypede bryggerier i verden. Festivalen er dog stort set udsolgt.

Der er også en miniølfestival den 11. maj under FRBdage (Frederiksberg-dagene) i KU.BE på Dirch Passers Allé på Frederiksberg i København. Her kan man smage øl fra Musicon Mikrobryggeri, SpyBrew, BrygBrygBryg, Thyras Bryg, Kongebryg og Hoppe.Beer. Konceptet er simpelt; seks bryggerier, to haner hver. 

I Odense er der PAF-festival, Pale Ale-festival, fra torsdag den 9. til og med lørdag den 12. maj. Det er fire dage med humlen i centrum, og der vil være et væld af forskellige smagsvarianter; 100 forskellige øl, som du kan vælge mellem, og nogle af dem er særligt skabt til lejligheden i Vintapperstræde I Odense. PAF-festival arrangeres af ølbaren Christian Firtal.

Lørdag den 11. maj har Danske Ølentusiasters Lokalafdeling Fredericia en bustur rundt i trekantsområdet, hvor de skal se, høre og smage på noget af det nærmeste de kommer lokalt mikrobryg. De besøger Bryggeriet Åben i Kolding, Hop Bottle Brewery i Vejle og Fri Bryg i Børkop.

I Aarhus har Lokalafdeling i Vejle samme dag en pubcrawl med ØLentusiasteNs redaktør, Ole Madsen, i spidsen. Her besøger deltagerne nogle af de ypperligste ølbarer i Smilets By; for eksempel Hantverk, Mig og Ølsnedkeren, Erlings Jazz- og Ølbar, Mikkeller Bar og Æblet og Gåsen.

Lokalafdelingen i Randers har samme dag arrangeret en tur til Humleland og Hantverk i Aarhus, så måske støder de to lokalafdelinger sammen til en skål den dag.

Men ikke nok med det. Aarhus Bryghus åbner også deres ølbaghave bag bryggeriet den 11. maj. Baghaven bliver fyldt med bænke, parasoller, kulørte lamper, grill, scene til livemusik og selvfølgelig dejligt vejr. Der er gratis fadøl den første time fra 14 til 15, mens bryghusbandet indvier den nye scene, og der bliver tændt op grillen. 

Har du ikke fået nok? Husk også Ølfestival 2019 i Lokomotivværkstedet i København fra torsdag den 23. til og med lørdag den 25. maj. 

Køb billet til Ølfestival 2019 her