Hvilken øl er årets bedste? - Danske Ølentusiaster

Hvilken øl er årets bedste?

08.08.2018 16:27

Feltet til Årets danske Ølnyhed 2018 udvælges, ligesom i 2017, af et smagspanel.

Årets danske Ølnyhed 2018 har et par ændringer i forhold til sidste år. Den primære ændring er, at opdelingen af kategorier bliver erstattet af kun én kategori. Det er stadig to smagepaneler, der blindt udpeger finalefeltet til medlemssmagninger i februar 2019.

De danske bryggerier er så småt ved at gøre sig klar til at indstille kandidater til Årets danske Ølnyhed 2018. Bryggerierne kan, som tidligere, indstille to kandidater fra september til november. Fra oktober og frem kan medlemmer af Danske Ølentusiaster indstille mulige kandidater. Det sker på ale.dk

Smagepanelerne er sammensat af én tredjedel øldommere, én tredjedel ølbloggere og -journalister og én trediedel medlemmer af foreningen. Smagepanelerne mødes i januar.

Det er stadig en forudsætning, at kandidat-øl er en reel nyhed, at den bliver brygget igen, hvis den vinder, og at den forefindes i tilstrækkelig volumen til smagepaneler og medlemsmøder.

Alle kandidat-øl tjekkes, så de overholder reglerne for Årets Danske Ølnyhed. Kåring af Årets danske Ølnyhed sker på Danske Ølentusiasters generalforsamling i marts 2019.

Spørgsmål og kommentarer til Årets Ølnyhed 2018 kan sendes til Klaus Rehkopff fra Årets danske Ølnyhed-udvalget på klaus.rehkopff@remove-this.ale.dk 

Reglerne - Årets Danske Ølnyhed 2018

En øl kan kun komme i finalerunden, hvis…

  • den er til rådighed i tilstrækkelig mængde til at den kan smages i de finalistsmagninger, som lokalafdelinger arrangerer. Det drejer sig om cirka 80-100 liter i februar 2019
  • den kan smages på generalforsamlingen, såfremt den vinder. Det svarer til cirka 25 liter i marts 2019
  • bryggeriet vil brygge den igen, såfremt den vinder
  • øllet har været til salg på det danske marked i indeværende år

Øl, der kun er brygget som testbryg til for eksempel ølfestivaler eller andet, betegnes ikke som en ølnyhed. Øllet skal desuden være brygget i batch på minimum 300 liter, og opskriften på skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navnet skal være ny.

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her