Klosterbryggeriet nomineret for deres fokus på historien - Danske Ølentusiaster

Klosterbryggeriet nomineret for deres fokus på historien

05.11.2021 07:46

Klosterbryggeriet er indstillet til Årets Danske Bryggeri af Lokalafdeling Skanderborg.

Klosterbryggeriet, som er stiftet af Poul Erik Palm Hansen i 2008 på Øm Kloster ved Skanderborg, er et kontraktbryggeri.

Bryghuset har i tidens løb produceret mange øl med referencer til historien, og tradition betyder meget for klosterbryggeriet. Derfor er de glade for, at Øm Kloster, Skanderborg Museum og Kulturarvsstyrelsen har givet dem mulighed for at tage den gode historie om øl op, som er foregået på Øm Kloster. Historierne har givet navne til de fleste øl fra bryggeriet, hvilket bl.a. indbefatter Svendeøl, Årsøl og Hamborgøl.

I tidens løb har Klosterbryggeriet fået brygget deres øl hos flere bryghuse, bl.a Ørbæk og Indslev. I 2012 overtog Klosterbryggeriet den belgiske ølimportør Amby Import, og udvidede porteføljen.

Lokalafdeling Skanderborgs indstilling lyder:
”Vi nominerer dem for deres store udvalg af øl. Både deres egne, samt de belgiske og italienske. For hver af deres egne øl, der sælges, doneres et beløb til Skanderborg Museum og Øm Kloster.

Man må heller ikke glemme den nye lancering af øllen Quinden, som er lavet i samarbejde med Skanderborg Museum. Den blev brygget i forbindelse med udgravningerne ved Ry, hvor de fandt Kildebjergkvinden.”

Lokalafdeling Skanderborg anbefaler, at I smager Sorte Alken, Oluf Kvitter eller Hamborg Øllen.

Årets danske Bryggeri 2021 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.