København og Rødovre indstiller Slowburn Brewing Co-op - Danske Ølentusiaster

København og Rødovre indstiller Slowburn Brewing Co-op

04.11.2020 16:00

Det kooperative mikrobryggeri Slowburn Brewing Co-op er lokalafdeling Københavns bud på Årets Danske Bryggeri.

Årets danske Bryggeri 2020 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december, og lokalafdeling København har indstillet Slowburn Brewing Co-op.

Slowburn Brewing Co-op er et arbejder-ejet kooperativt mikrobryggeri fra Avedøre, som åbnede dørene i august 2019. Siden da har de lanceret 31 forskellige øl, afholdt en række hyggelige sommerfester for de lokale, brygget samarbejds-øl med nogle af landets bedste bryggerier og slået sig fast som et nyt dansk bryggeri, der går op i høj kvalitet, alsidig brygning og et inkluderende fællesskab omkring det gode øl.

Bryggeriet er særligt kendt for deres evne til at brygge pilsnere som f.eks. Octopils, old-school West Coast IPAs og for deres sideprojekt med vildgæret, syrligt øl lagret på vintønder fra naboens vinproduktion.

Lokalafdeling Københavns indstilling lyder:
”Bryggeri med hjerne og med hjerte.
Brygger forskellige typer øl med fokus på let-drikkelighed og innovation.
Fornyelse uden at gå i ekstremer.”

Lokalafdeling Rødovres indstilling lyder:
"Det unge bryggeri fra 2019 har allerede etableret sig blandt de dygtigste danske bryggerier. Udover en social ansvarlig forretningstilgang, brygger de øl af høj kvalitet til en relativ bred målgruppe.

Deres kerneprodukter er humlede, men let tilgængelige. Fokus er ikke på det ekstreme, hverken blandt ingredienser eller procenter."


Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.