Køge indstiller Herslev Bryghus - Danske Ølentusiaster

Køge indstiller Herslev Bryghus

19.10.2020 12:37

Foto: Herslev Bryghus

Danske Ølentusiaster skal kåre Årets Danske Bryggeri 2020, og lokalafdeling Køge har indstillet Herslev Bryghus.

Herslev Bryghus er lokalafdeling Køges kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2020. Bryghuset blev grundlagt af Tore Jørgensen i 2004, og siden har bryghuset eksperimenteret med lokale råvarer. Eksperimenterne har blandt andet resulteret i Mark-serien, brygget på vildgæret hø i stedet for humle.  

Lokalafdeling Køges indstilling lyder:

Herslev Bryghus har siden 2004 været en aktiv del af den danske ølscene. Bryghuset brygger både solide klassikere, såsom en forfriskende pilsner og en smagfuld barley wine, men der er også igennem tiden kommet mange udfordrende øl med andre ingredienser end de traditionelle, blandt andet: hø, hamp, kvæde og tidsler.

Herslev Bryghus har sit eget økologiske landbrug og der holdes fokus på den kortest mulige vej fra jord til bord, så miljøet belastes mindst muligt.

Bryghuset har egen cafe og taproom, hvor der holdes mange arrangementer i årets løb (ølyoga, fællesmiddag, diverse smagninger osv.) og man deltager også i en lang række events ude af huset - både i lokalområdet, på landsplan og i udlandet. Dermed sikres en god, direkte kontakt til forbrugerne.

Tore Jørgensen er en af foregangsmændene bag sammenslutningen af uafhængige, danske bryggerier Det Frie Øl, der kæmper for udbredelsen af mangfoldig kvalitetsøl og åben og ærlig øl information. Herslevs vision om cirkulær produktion og lokalt samarbejde indebærer et socialøkonomisk fællesskab med Østagergård og Ravnshøjgård, hvor der er cirka 70 unge mennesker med forskellige diagnoser.

Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.

Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på denne side (kun for tillidsfolk).