Køge indstiller Herslev Bryghus - Danske Ølentusiaster

Køge indstiller Herslev Bryghus

23.10.2019 15:03

Årets danske Bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Herslev Bryghus er lokalafdeling Køges kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryghuset blev grundlagt af Tore Jørgensen i 2004, og siden har bryghuset eksperimenteret med lokale råvarer. Eksperimenterne har blandt andet resulteret i Mark-serien, brygget på vildgæret hø i stedet for humle. Senest har bryghuset samlet én millioner kroner til en chokoladefabrik sammen med Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade. 

Lokalafdeling Køges indstilling lyder:

Herslev Bryghus har siden 2004 været en aktiv del af den danske ølscene. Bryghuset brygger både solide klassikere, såsom pilsner og barley wine, men der er også igennem tiden kommet mange udfordrende øl med andre ingredienser end de traditionelle, blandt andet: hø, hamp, asparges og tidsler. 

Herslev Bryghus har sit eget økologiske landbrug, der giver mulighed for at styre smagen gennem hele produktionskæden. 

Bryghuset holder desuden mange arrangementer i årets løb og deltager også ved events - både i lokalområdet, på landsplan og i udlandet. Dermed sikres en god, direkte kontakt til forbrugerne. 

Tore Jørgensen er en af foregangsmændene bag sammenslutningen af uafhængige, danske bryggerier Det Frie Øl, der kæmper for udbredelsen af mangfoldig kvalitetsøl og åben og ærlig øl information. Herslevs vision om cirkulær produktion og lokalt samarbejde indebærer et socialøkonomisk fællesskab med Østagergård og Ravnshøjgård, hvor der er cirka 70 unge mennesker med forskellige diagnoser.

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.