Kold Øl - Danske Ølentusiaster

Kold Øl

19.04.2021 12:59

Ny importør af færøsk øl

Kold Øl er en importvirksomhed baseret i Aarhus, der beskæftiger sig med import af specialøl fra Færøerne til distribuering og salg i Aarhus.

Bag Kold Øl står den 23-årige fødevarestuderende Jens Fredsø Kold, som har været i fem måneder praktik på det færøske bryggeri Okkara.

Han fik under sit praktikophold lov til at udvikle sin egen specialøl og brygge den i stor skala. Jens fik 800 flasker af No. 11 Okkara Bragd med hjem til Danmark og etablerede Kold Øl.

Øllet er aktuelt udsolgt, men på sigt satser Jens på at skaffe flere specialøl hjem og få et større sortiment.

Jens Fredsø Kold er iøvrigt søn af Bjarne Kold, som har arbejdet på Thisted Bryghus i 37 år, så det med øl har Jens ikke fra fremmede, ligesom Thisted Bryghus forklaringen på at praktikstedet blev Okkara. Det var nemlig brygmester Peter Klemensen fra Thisted Bryghus, som var supervisor, da bryghuset åbnede i 2010.

Og ikke nok med det. På sit studie har Jens ovenikøbet adgang til brygfaciliteter på et mikrobryggeri i kælderen under fødevareuddannelserne på Erhvervsakademi Aarhus (læs mere om bryggeriet i ØLentusiasteN nr. 76, side 19).

Oplevelserne på Okkara har virkeligt plantet sig i Jens Fredsø Kold, der er færdiguddannet i 2022, han konkluderer:

– Jeg var Okkaras første praktikant, og de gav mig frihed til selv at sætte mit præg på mit ophold og var engageret i at hjælpe og støtte mig hele vejen. Derfor fortjener de Årets Praktikpris.

Okkara og fire andre gode praktikophold dyster om årets praktikpris. De øvrige finalister er Salling Group, Danish Agro, No Zebra og Uhrenholt.

Kold Øl
Kold Øl på Facebook