Kolding indstiller Åben - Danske Ølentusiaster

Kolding indstiller Åben

18.10.2018 13:06

Årets danske bryggeri 2018 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december.

Bryggeriet Åben er lokalafdeling Koldings kandidat til prisen som Årets danske Bryggeri 2018. Bryggeriet blev grundlagt af Johannes Karstoft og Philip Hulgaard i 2017, og i 2018 har makkerparret lanceret 12 nye øl og har fire i støbeskeen.

Lokalafdeling Koldings begrundelse for, at Åben skal være Årets danske Bryggeri 2018:

Åben er et lokalt, dansk bryggeri med fokus på smagfulde og humlekraftige øl. Det blev grundlagt af Philip og Johannes, to lokale studiekammerater med en fælles interesse om det gode, især humlede, øl.

Bryggeriet startede i sommeren 2017 og har netop øget kapaciteten fra 4.000 til 12.000 liter efter bare et år. Der har været imponerende fart på, uden at gå på kompromis med kvaliteten, og uden det bare er blevet til et job. På bryggeriet skal det stadig være sjovt og spændende.

Malten dyrkes på markerne rundt om bryggeriet, og alt øllet bliver lavet på deres eget bryggeri i Kolding.

Fokus er på amerikanske og velhumlede IPA’er. “Bryg nr. 61 – IPA" hedder bryg nr. 61, fordi Åben brugte 61 forsøg på at nå til denne opskrift. Siden da er det blevet til mange nytænkende øl, herunder “First Strike of Sunlight”, en super frugtig og hazy NEIPA, “Indian Summer”, en NEIPA på Cryo-humle og med laktose, en fyldig og smagsfuld Imperial Stout og for nylig en Berliner Weisse med passionsfrugt.

Navnet Åben er blandt andet en hyldest til den åbenhed, der er i ølbranchen, hvor døren typisk står åben for andre bryggere. Vigtigst af alt, så må vi ikke glemme at en af hovedårsagerne til, at vi går ud og drikker en øl, eller flere, er for at åbne en samtale og møde nye mennesker – og hvad bedre end at gøre dette med en øl fra Åben.

Åbens øl findes på hanerne på ølbarer i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Kolding og Roskilde. Dertil kommer en række flaskeudsalg landet over.

Bryggeriet deltog for første gang i år på Ølfestival i Lokomotivværkstedet. Derudover deltog Åben også på Øllets Dag. Philip og Johannes bakker op om Danske Ølentusiaster, hvilket vi, i lokalafdelingen, mærker, når Philip og Johannes ofte er friske på et arrangement og regelmæssigt holder "Åbent hus", hvor der fortælles om nye tiltag og bryg.

Vi, i Danske Ølentusiaster Kolding, mener klart, at Åben er en oplagt kandidat eller favorit til titlen Årets danske Bryggeri 2018.

Proceduren til at finde Årets danske Bryggeri 2018 er ændret i forhold til tidligere år. I år er kun bryggerier, der er indstillet af en lokalafdeling, med i opløbet til prisen.

I november stemmer Danske Ølentusiasters cirka 9.000 medlemmer på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her