Kolding indstiller To Øl - Danske Ølentusiaster

Kolding indstiller To Øl

25.10.2020 18:42

To Øl er lokalafdeling Koldings kandidat til prisen Årets Danske Bryggeri 2020.

Lokalafdeling Koldings indstilling lyder:
”Bryggeriet To Øl blev grundlagt i 2010 af Tore Gynther og Tobias Emil Jensen. De var håndbryggere, der sprang ud som gypsy brewers og fik produceret øl i blandt andet Belgien.

Gennem årene har To Øl begejstret udenlandske og danske øldrikkere plus gæster på brewpubben Brus i København.

I 2018 fik To Øl tilført et trecifret millionbeløb, der skulle gå til at finde et produktionsanlæg her i landet.

Stedet blev en gammel Beauvais-fabrik i Svinninge på Vestsjælland. Her er der plads til at brygge mørke øl, lyse pilsnere, humlede IPA’er, sure øl og brett’ede øl. Hele ølspektret er repræsenteret på dansk jord.

I 2020 tog en række supermarkeder nogle af To Øls øl ind. Det betyder, at den gode brygkunst er blevet mere tilgængelig og er ikke kun for de få udvalgte ølnørder.

Vi synes, at To Øl fortjener et skulderklap for at flytte ’tilbage’ til Danmark, satse stort, have et meget bredt øludvalg og ikke mindst for at gøre craft beer tilgængelig i bredere kredse.

Læg dertil, at To Øl kontinuerligt ligger i top 100 over verdens bedste bryggerier hos RateBeer. Foran Evil Twin, Wylam, Sierra Nevada og mange, mange andre. Og i 2014 blev To Øl kåret som verdens niende bedste bryggeri af brugerne på RateBeer.”


Årets danske Bryggeri 2020 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer i november. Hvert medlem må stemme én gang. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Læs mere om Årets danske Bryggeri her.


Mangler I at indstille jeres kandidat til Årets Danske Bryggeri 2020? Så udfyld formularen på siden (for tillidsfolk).