Kongelig fejring med 2000 bryg - Danske Ølentusiaster

Kongelig fejring med 2000 bryg

16.04.2020 21:23

Aarhus Bryghus markerer i dag sit bryg nr. 2000 ved at lave en Celebration Brew til ære for Dronning Margrethe på hendes runde fødselsdag.

Aarhus Bryghus har i dag ramt 2000 bryg. Det runde jubilæum falder sammen med en anden rund fejring, og det er ikke blevet forbigået på det aarhusianske bryggeri.

De har nemlig valgt at fejre Dronning Margrethes 80 års fødselsdag ved at modernisere den gamle tradition med Coronation Brew ved at lave en ny udgave af Black Monster, der ifølge Aarhus Bryggeri har mere af det hele og lander på 12%. Aarhus Bryggeri har fundet inspiration til deres jubilæumsbryg fra de tunge vine, der produceres i området omkring Chateau Caix.

Coronation Brew eller Celebration Brew er en gammel tradition, som især englænderne har holdt i hævd. Da Dronning Elizabeth blev kronet i 1952, blev der lavet stærke bryg, der skulle markere begivenheden. Der var ikke lavet noget lignende i mange år på grund af mangel råvarer under og i årene efter 2. verdenskrig. Men der blev traditionen for alvor genoplivet, og allerede det følgende år blev der lavet 150 Coronation øl. I 1967 blev Dronning Margrethe og Prins Henriks bryllup også markeret med en særlig øl – en Ceres Bryllups Beer, hvor etiketten var en forening af de franske farver og danske margueritter.

En lille sjov detalje om bryggeriets brygmester, Niels Buchwald, er, at han er arving til de oprindelige skitser til Danmarks dronningekrone. Skitserne er lavet af hofjuveler Frederik Fabritius i 1731 – altså brygmesterens 7 gange tip-oldefar

Kilde: Facebook