Kulminator lever videre med nye åbningstider - Danske Ølentusiaster

Kulminator lever videre med nye åbningstider

10.12.2019 08:14

Siden år 2000 har Ratebeer ladet deres brugere vælge den bedste ølbar i verden "Best Beer-Pub in the World", og Kulminator har ligget på første pladsen i 2007 og 2009.

Vil man forbi og nyde øl på Kulminator, kan det kun gøres på hverdage i det nye år.

Det fortælles, at der skulle være mere end 1000 forskellige vintage øl i deres kælder, hovedparten er belgiske, og hvor de ældste er helt tilbage fra 1970'erne. Foto: Jock Fistick

En af verdens bedste øl-bare Kulminator, lever videre. Men efter nytår vil der kun være åbent i dagtimerne på hverdage, for den legendariske øl-bar i Antwerpen.

Kulminator er rangeret som en af verdens bedste øl-bare, og mange øl-elskere og ikke mindst Ølentusiaster, har besøgt denne legendariske belgiske bar gennem årtier.

Kulminator som også var navnet på en 12% øl fra det tyske bryggeri Kulenbach, blev af parret Leen Boudewijn og Dirk van Dyck, grundlagt tilbage i 1974.

I kælderen under Kulminator er det sandsynligvis kun Dirk, der ved hvad kælderen gemmer af forskellige vintage øl, og hvor udvalget næppe kan findes andet steds i verden.

Der har i flere år været rygter om, at Kulminator ville lukke eller skifte ejere, da parret efterhånden er kommet op i alder, og nu venter så også en ændring i baren. 
Når de igen åbner efter juleferien som går fra den 23. december til den 21. januar, har de kun åbnet i tidsrummet mellem kl. 11.00 - 18.00 mandag til fredag, og holder lukket i weekenderne.

- Det afhænger af vores alder, men takket være vores kærlighed til baren, ønsker vi at fortsætte med at køre den videre, skriver parret på deres facebook side.