Metallica lancerer en pilsner - Danske Ølentusiaster

Metallica lancerer en pilsner

17.01.2019 11:02

Lars Ulrich og Stone Brewings grundlægger, Greg Koch, ved lanceringen af Enter Night i amerikanske Los Angeles.

Det hårdtslående band og trommeslager Lars Ulrich har i samarbejde med Stone Brewings grundlægger, Greg Koch, udviklet en pilsner med navnet Enter Night. Øllen lanceres internationalt - og derfor også i Danmark - i løbet af foråret.

Lars Ulrik og Metallica har siden 1981 begejstret metal-fans i hele verden. Nu har bandet med danskeren på trommer lanceret en pilsner.

Metallica-øllen hedder slet og ret “Enter Night Pilsner” og er en tysk pilsner, der er udviklet i samarbejde med Stone Brewings grundlægger Greg Koch.

Øllet brygges på bryggeriet Arrogant Consortia i amerikanske Californien. Arrogant Consortia er en del af det amerikanske bryggeri Stone, der også har et europæisk bryghus i den tyske hovedstad, Berlin. Arrogant Consortia brygger, udover Enter Night, også Stones Arrogant Bastard Ale og Bourbon Barrel-Aged Arrogant Bastard Ale.

Enter Night er, udover den nye øl, også én linje fra Metallicas hit Enter Sandman fra 1991 og titlen på forfatter Mick Walls biografi fra 2012 af bandet. 

Metallicas europæiske 2019-tour begynder den onsdag 1. maj i portugisiske Lissabon. Lørdag den 11. juli besøger Lars Ulrich og Metallica Telia Parken i København. 

deres hjemmeside skriver Metallica, at Enter Night Pilsner kan købes under koncerterne. 

Metallica og Stone Brewings Enter Night Pilsner er bestemt ikke den første musik-øl, der er lanceret.

I ØLentusiasteN #97 kan du, helt gratis, læse artiklen "Kan du høre smagen eller kan du smage musikken".

Artiklen samler op på en lang række samarbejder mellem bryggerier og musikere; blandt andre Faithfull Ale, der er et samarbejde mellem rockbandet Pearl Jam og bryggeriet Dogfish Head. I Danmark har Mikkeller og engelske Rick Astley udviklet øllen "Astley's Northern Hop Lager". 

Læs artiklen om musik-øl i ØLentusiasteN her