Mylius-Erichsen Bryghus er gået konkurs - Danske Ølentusiaster

Mylius-Erichsen Bryghus er gået konkurs

14.09.2018 10:28

Danske Ølentusiasters pendant til Tour de France, Tour de Bière, besøgte i 2012 Mylius-Erichsen Bryghus. Dengang var adressen stadig Nygade i Ringkøbing.

Det vestjyske bryghus har de seneste måneder været til salg. Det blev grundlagt i 2006 i Ringkøbing, i 2009 blev det forsøgt bombet med to håndgranater, og i foråret 2016 flyttede det til Hvide Sande.

Siden grundlæggelsen har vestjyske Mylius-Erichsen Bryghus levet et omtumlet liv. I juni i år blev det sat til salg for 600.000 kroner, men ingen købere har siden meldt sig på banen. Det har nu fået kreditorerne til at trække stikket på det 12 år gamle bryghus på havnen i Hvide Sande.

I marts 2009 blev bryghuset forsøgt bombet med to håndgranater, der var blevet smidt ind gennem en knust rude i bryggeriets lokaler i Nygade i Ringkøbing. Den ene granat sprang, da den blev kastet, mens den anden blev ødelagt i en kontrolleret sprængning af politiets bomberyddere.

Bryghuset blev grundlagt i Ringkøbing i 2006, hvor over 2.000 aktionærer skød penge i projektet, som tre bagmænd, Skipper Hagde, Per Larsen og Ebbe Dahl, stod bag. Navnet Mylius-Erichsen Bryghus kom fra en af Ringkøbings kendte mænd; Ludvig Mylius-Erichsen. Han var byens store Grønlandsfarer og drog ud på Danmark-ekspeditionen fra 1906 til 1908 for at kortlægge den nordøstlige, grønlandske kyst.

Mylius-Erichsen Bryghus er det andet danske bryggeri, der går konkurs på kort tid. Danmark har dog stadig over 200 bryggerier og bryghuse, og der kommer hele tiden flere til.

Rosenholm Bryghus, Hornslet, Thyras Bryg, Roskilde, Himmelev Bryghus, Roskilde, og Krampus Brewing, Allinge, er alle bryggerier, der har slået dørene op de seneste måneder, mens kontraktbryggeriet Beards Brew og mikrobryggeriet Hangun i Fængslet i Horsens er godt på vej.

Mylius-Erichsen Bryghus har haft underskud de seneste fem regnskabsår. 2017 gav et minus på 781.000 kroner på bundlinjen. Bryghuset er under konkursbehandling ved retten i Herning.

Læs mere om Mylius-Erichsen Bryghus i ØLentusiasteN #32 fra 2006 lige her…