Mylius-Erichsen Bryghus har fået nye ejere - Danske Ølentusiaster

Mylius-Erichsen Bryghus har fået nye ejere

02.10.2018 12:27

Mylius-Erichsen Bryghus blev grundlagt i 2006 i Ringkøbing. I foråret 2016 flyttede det til Hvide Sande.

To lokale investorer har overtaget det konkursramte bryghus i vestjyske Hvide Sande. Målet er, at bryghuset forbliver lokalt.

Hvide Sande-bryggeriet Mylius-Erichsen Bryghus overlever. Takket være to lokale iværksættere. Bryghuset gik konkurs for lidt over 14 dage siden, og i løbet af de to uger har en lang række mulige investorer inspiceret bryggeriet. Fire interesserede købere endte med at byde på bryggeriet.

- Vi købte bryghuset, fordi Vestkysten og det her område er vores hjertebarn, og derfor vil vi gerne sikre, at der også er liv her," siger Jens Bøndergaard, der sammen med kompagnonen Anders Thygesen vandt budrunden på bryghuset, til FødevareWatch.

Mylius-Erichsen Bryghus har haft underskud de seneste fem regnskabsår. 2017 gav et minus på 781.000 kroner på bundlinjen.

Jens Bøndergaard og Anders Thygesen ejer i forvejen bygningerne, som bryggeriet har til huse i. Dermed er det udelukkende brygudstyret og navnet, der er overtaget. Makkerparret har ingen erfaringer i at drive et bryghus og leder nu efter personer, der kan køre det videre. Eneste krav er, at det skal forblive i Hvide Sande.