Næstved Bryghus satser på quinoa øl - Danske Ølentusiaster

Næstved Bryghus satser på quinoa øl

18.02.2021 09:18

Bryghuset udvider ejerkredsen med Lars Eghøj fra Nordic Quinoa og vil i fremtiden sælge quinoa øl og udvikle alkoholfri variant.

Mikrobryggeriet Næstved Bryghus udvider og styrker ejerkredsen med iværksætteren Lars Eghøj fra Nordic Quinoa, der også træder ind i bestyrelsen. Det er samtidig aftalt, at Næstved Bryghus fortsætter med at brygge den glutenfrie quinoa øl fra Nordic Quinoa, og sammen fortsætter de med at udvikle en alkoholfri quinoa øl.

Samarbejdet mellem Nordic Quinoa og Næstved Bryghus har været en rejse, der nu styrkes ved Lars Eghøjs medejerskab af Næstved Bryghus.

"Samarbejdet med Næstved Bryghus giver synergi for begge parter, fordi der er dygtige mennesker med forskellige kompetencer i begge virksomheder, og fordi vi sammen fokuserer på ting som skaber en fremdrift og positiv udvikling", udtaler Lars Eghøj, ejer og direktør i Nordic Quinoa.     

Nordic Quinoa, der er etableret i 2018, udvikler og sælger plantebaserede fødevarer med udgangspunkt i dansk dyrket quinoa, der er saponinfri og som derfor ikke skal skylles før brug. I dag har Nordic Quinoa opskrifterne på en række produkter, der er udviklet i samarbejde med fagfolk, eksperter og forskere fra forskellige universiteter.

Første produkt på markedet var en økologisk glutenfri Quinoa Øl, som er brygget på Næstved Bryghus. Quinoa øl fra Nordic Quinoa er den første øl, som er brygget udelukkende på quinoa, gær og humle.

Udviklet i et tæt samarbejde
Samarbejdet mellem Næstved Bryghus og Nordic Quinoa begyndte med testbrygning af glutenfri quinoa øl. Brygmester Alex Fritz prøvede igennem et helt år adskillige kombinationer før den endelige smag, med gær og humle med frugtnoter, var på plads.

Herefter blev 1'st edition lanceret på Coop Crowdfundings platform i foråret 2020. Målet var at få opbakning til at omstille til økologisk brygning på Næstved Bryghus. Crowdfundingen blev en succes og i sensommeren var det første økologiske bryg klar til salg. Quinoa øl er en lys og frisk øl, som kan drikkes til al slags mad eller en hyggestund. Og Lars Eghøj er både glad og stolt over resultatet:

"Det har været interessant at arbejde med quinoa som råvare. Den er glutenfri og det giver en lidt anderledes gæringsproces. Jeg er rigtig glad for resultatet, som er en blid øl uden den traditionelle bitterhed. Og så er jeg stolt over, at det er lykkedes at bidrage med en glutenfri øl, for der er rigtig mange mennesker der ikke kan tåle gluten, så her er en øl som rammer bredt og alle kan nyde.”
Quinoa Beer henvender sig især til kvinder, det lidt yngre segment og til glutenallergikere.     

Styrker samarbejdet og fortsætter udviklingen
I 2019 blev der solgt næsten fem gange så meget alkoholfri øl i Danmark i forhold til syv år tidligere, viser tal fra Bryggeriforeningen. Den tendens tror Nordic Quinoa på fortsætter. Derfor er udviklingen af en alkoholfri quinoa øl næste vigtige skridt i samarbejdet mellem Nordic Quinoa og Næstved Bryghus. Det er samtidig et vigtigt skridt i målsætningen og at bidrage til en sundere livsstil og til klimamålene.

Næstved Bryghus blev startet af Jens og Winnie Hansen i 2013 og brygger øl på de gamle traditioner, uden konserveringsmidler og med råvarer af høj kvalitet. I dag brygger bryghuset bl.a. ASK-serien, som sælges gennem Interflora i hele landet.