”Naturøl” skal vække forbrugerens opmærksomhed mener Herslev Bryghus - Danske Ølentusiaster

”Naturøl” skal vække forbrugerens opmærksomhed mener Herslev Bryghus

30.01.2020 15:57

Kilde: Herslev Bryghus

Det handler i høj grad om viden og storytelling, når forbrugerne står mellem valget øl eller vin, og her kan begrebet "naturøl" skabe øget nysgerrighed, mener Herslev Bryghus.

Herslev bryghus introducerer nu begrebet ”naturøl”, der skal opfordre til nysgerrighed hos gæster på samme måde som kvalitetsvin gør det i dag på restauranter.

”Der bliver kæmpet meget for, at øl skal have samme status som vin på gourmetrestauranter. Det er helt afgørende, når en gæst bestiller sin mad, og valget står mellem øl og vin. Man skal vide, om hvor råvarerene kommer fra og historien om producenten – præcis, som det er kutymen, når god vin serveres,” siger brygger og indehaver Tore Jørgensen til FødevareWatch.

Tore Jørgensen håber, at andre fra branchen vil tage begrebet til sig. I bryggerens optik dækker ”naturøl” over fuld transparens i bryggeriprocessen, hvor kvaliteten af råvarerne, deres oprindelse og mikrobryggerens tanker bag øllet er i centrum.

Vigtigt mener han dog, det er, at håndværket er i centrum og til spørgsmålet, om der er aktører i branchen, som han mener ikke bør bruge begrebet, ryger pilen straks hen på de store bryggerier. ”Et industriprodukt mener jeg aldrig, at man med rimelighed vil kunne betegne som naturøl. Ånden og håndværket mangler. Det er der hvor den store forskel ligger,” lyder det fra bryggeren.

Om valget falder på øl eller vin, når man er ude og spise har i høj grad også noget med den storytelling, der foregår omkring drikkevarerne. Her kan en ølsommelier også guide gæsterne til den bedste smagsoplevelse i valget af øl til maden.

Der er i dag en mangel på viden om øllet på danske udskænkningssteder. Netop derfor uddeler Danske Ølentusiaster hvert andet år Danske Ølmærker for at hjælpe forbrugerne til at finde frem til de gode udskænknings- og indkøbssteder, hvor man får den bedste oplevelse med øl i glasset.

Kilde: FødevareWatch

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her