Ny, historisk collab på vej - Danske Ølentusiaster

Ny, historisk collab på vej

01.02.2019 12:55

Sam Calagione (tv), grundlægger af amerikanske Dogfish Head Brewery, og Rudi Ghequire, chefbrygger hos belgiske Rodenbach, brygger en øl sammen. Øllen kommer efter planen på markedet i 2020.

Belgiske Rodenbach og amerikanske Dogfish Head brygger en øl sammen. Collabs ses ofte i brygverdenen, men det her samarbejde er alligevel specielt. Det er første gang Rodenbach brygger øl med i et andet bryggeri.

Det belgiske bryggeri Rodenbach har en historie, de strækker sig tilbage til 1821. Det er i øvrigt samme år, som den franske kejser Napoléon Bonaparte døde, og 26 år før Carlsberg blev grundlagt af J.C. Jacobsen i københavnske Valby.

I næsten 200 år har Rodenbach brygget sine egne øl - helt uden indblanding fra andre.

Den tradition slutter nu.

Amerikanske Dogfish Head Brewery og Rodenbach planlægger at brygge en sour sammen. Samarbejdet kom i stand efter en paneldiskussion for eksperter udi sour ales på en konference for bryggerier i Nashville, Tennessee, i marts sidste år.

Rodenbach er kendt for sine rødbrune flamske ales, der er modnet på egefade, foeders, i op til to år og blandes med ungt øl, inden flaskning.

Dogfish Head har en noget kortere historie. Bryggeriet blev grundlagt af Sam Calagione i Milton, Delaware, i 1995. Det har de seneste år arbejdet med vildgærede, fadlagrede øl. Og det er netop det arbejde, der danner grundlaget for, at Rodenbach og Dogfish Head nu laver en øl sammen.

Samarbejdet er stadig på et tidligt stadie. Det er dog sikkert, at der arbejdes på en sour. De to bryggeriers plan er, at øllet skal brygges og blandes i år, og det lanceres næste år.

Rodenbachs første samarbejdsbryg i 200 år får release i både USA og Belgien. Og forhåbentlig når det historiske bryg også til Danmark.