Ny øl-serie udforsker humletyper - Danske Ølentusiaster

Ny øl-serie udforsker humletyper

12.12.2017 13:49

Bryggeriet Mikkeller udforsker forskellige humletyper og kvaliteten af dem i en ny serie af øl. Serien hedder “Hop Terroir” og er et kontroversielt projekt, da der i serien er fokus på, hvilke humleproducenter, der laver den bedste humle.   - Terroir (øl-serien, red.) vil forhåbentlig være med til at sætte fokus på ærlighed fra humleproducenternes side, idet bryggere også vil kunne smage hvor stor forskel, der kan være på humletyper, alt efter hvor de er produceret og dermed få bryggere til at være mere kritiske omkring, hvor de køber deres humle, siger Mikkel Borg Bjergsø, der er manden bag Mikkeller.

Serien består af ni forskellige øl med humlevarianter fra forskellige dele af verden. Øllet er et samarbejde mellem Mikkeller og det belgiske bryggeri De Proefbrowerij.

Ordet terroir kommer af ordet terre, der betyder jord. Det er en fransk term, der angiver, hvordan geografi, geologi og klimaforhold på en bestemt lokalitet præger bestemte sorter af vin, the og druer. Terroir kan have en betydelig indflydelse på humlens aroma, smag, bitterstoffer og holdbarhed.

Projektet er en direkte fortsættelse af The Single Hop Technology Project, som blev sat i værk på det belgiske bryggeri tilbage i 2010 og blandt andet resulterede i Mikkellers Single Hop serie. Serien af single hop IPA’er gav øldrikkere en unik mulighed for at smage forskellige humlevarianter isoleret.

Læs mere om projektet her.