Odense C indstiller Bryggeriet Vestfyen

01.10.2019 12:15

Årets danske bryggeri 2019 skal findes. Danske Ølentusiasters lokalafdelinger indstiller hver ét bryggeri til prisen, der uddeles i december

Bryggeriet Vestfyen er lokalafdeling Odense C’s kandidat til prisen Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet blev grundlagt i 1885 i fynske Assens. I 2018 overtog bryggeriet det konkursramte fynske bryggeri, Indslev Bryggeri

Lokalafdeling Odense C’s indstilling lyder:

Indstillingen er en anerkendelse af, at Bryggeriet Vestfyen gennem mange år har gjort en indsats for at få specialøl ud til danskerne. Bryggeriet har udviklet Willemoes-serien, som nu har været forhandlet i Coop i rigtig mange år og dermed kommet ud til de mindste afkroge af kongeriget og har gjort specialøl til hvermandseje. I rigtig mange år har Willemoes Julebryg været blandt finalisterne til Danske Ølentusiasters kåring af Årets danske Ølnyhed. 

Brygmester Christoph Behnke har velvilligt stillet op til ølsmagninger landet over og har herigennem medvirket til at gøre Bryggeriet Vestfyen og specialøl kendt. Med Frejdahl-serien har Christoph Behnke og Bryggeriet Vestfyen i samarbejde med Jim Lyngvild skabt en spændende og velsmagende specialøl. 

Og... sidste år gik Bryggeriet Vestfyen ind i et opkøb af det konkursramte Indslev Bryggeri og har dermed sikret fortsat eksistens af Indslevs serie af hvedeøl, ligesom Vestfyen har sikret eksistensen af varemærket Ugly Duck, som mange ølentusiaster sætter stort pris på. 

Årets danske Bryggeri 2019 findes ved afstemning blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. I november stemmer medlemmerne på ét af de indstillede bryggerier. Prisen overrækkes på det vindende bryggeri i december. 

Det er kun bryggerier, der er indstillet af en af Danske Ølentusiasters 51 lokalafdelinger, der er i opløbet til prisen.

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her